Kmü’de ‘Mesguliyet Terapisi’ Sergisi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafindan ‘Mesguliyet Terapisi’ konulu sergi düzenlendi. Saglik Bakim Hizmetleri Bölümüne bagli Yasli Bakimi ve Evde Hasta Bakimi Programlarinin ortaklasa düzenledikleri sergide 120 ögrencinin 200’ün üzerinde çalismasi yer aldi.

Kmü’de ‘Mesguliyet Terapisi’ Sergisi

Yasli Bakimi Programi Ögretim Görevlisi Nihal Gürlek Çelik, serginin içerigi hakkinda bilgi vererek ögrencilerin yapmis olduklari çalismalarin amacini anlatti. Huzurevlerinde kalan yasli insanlarin zamanlarini degerlendirebilmeleri amaciyla çesitli projeler gelistirildigini söyleyen Ögr. Gör. Çelik, “Sergide görücüye çikan ürünlerimiz huzurevlerinde kalan yaslilarimizin, bulunduklari ortamdan biraz olsun uzaklasarak mutlu olabilmelerini saglamak amaciyla yapilan çalismalardir.” dedi.
Evde Hasta Bakimi Programi Ögretim Görevlisi Serap Kirici ise ‘Mesguliyet Terapisi’ sergisi ile ögrencilere anlatilan ve ders olarak uygulanan çalismalarin ziyarete açilmasini amaçladiklarini belirtti. Ögr. Gör. Kirici, “Günümüzde yasam süresinin uzamasina bagli olarak yaslilarimizda yasanan sosyal dislanma hissini en aza indirmek ve onlarin kendilerine olan güven duygusunu arttirabilmek için projeler yapiyoruz. Sergimizde de yer alan bu projelerle ayni zamanda yaslilarimizin bos zamanlarini degerlendirmeleri ve kendilerini iyi hissetmelerini saglamayi amaçliyoruz.” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284