KMÜ’de Mezuniyet Törenlerinin İlki Gerçekleştirildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda (KKMYO) mezuniyet töreni düzenlendi. Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kazımkarabekir Kaymakamı Aziz Oğuz Al, Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulbaki Pınar, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

KMÜ’de Mezuniyet Törenlerinin İlki Gerçekleştirildi
Halk oyunları ve mehteran gösterisi, Türk halk müziği ve opera dinletisiyle renkli görüntülere sahne olan mezuniyet töreninin açılışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
“Hedeflerimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum”
Törenin açılış konuşmasını yapan yüksekokul birincisi Ali Güzel, iki yıl süren eğitim sürecinde kendisine desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ailesine teşekkür ederek, “Aslında bugün ailelerimizin hak ettiği bir gün ve bugünün mutluluğunu bütün arkadaşlarımla birlikte ailelerimize armağan etmeliyiz. İki yıl önce üniversitenin kapısından adımımı attığımda belirlediğim hedefimi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geldiğim ilk günden bu yana uyum sürecini hızlı bir şekilde atlatarak çok çalıştım ve bu güne ulaştım. Bu gün bir ayrılık günü fakat bir son değil ve yeni yolların, sonraki adımlarımızın bir başlangıcı. Bu güzel günün hiçbir zaman unutulmamasını ve tüm mezun arkadaşlarımın daha başarılı bir geleceğe sahip olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“Hayatta asla yüz metre koşucusu olmayın, maraton koşucusu olun”
Ali Güzel’in ardından kürsüye çıkan Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar ise yüksekokulların yükseköğretimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getirerek, “Yüksekokullar, teorik bilginin yanı sıra pratik bilgilerle de desteklenen ve bilgiyi en kısa sürede edinerek ülke istihdamına katkı sağlayacak teknik elemanları yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün yüksekokulumuz bünyesinde bulunan 960 öğrenci ile ilçemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 30’luk kısmını oluşturuyoruz. Okulumuz bu bakımdan ilçemizin kalkınmasında itici bir güç konumundadır.” diye konuştu.
Yüksekokul bünyesindeki programlar ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgili öğrenciler bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın önemli bir kısmını kapatıyor ve buradan aldığınız güçle yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Her ne iş yaparsanız yapın elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın ve başkalarına faydalı olun. İnsan onuruna yakışmayan hareketlerden uzak durun. Hayatta asla yüz metre koşucusu olmayın, maraton koşucusu olun.”
“Eğitim, bireyin kendini hayata hazırlamasıdır”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kuruluşundan bu yana her gün biraz daha gelişmekte olduğunu ve ‘sıradan değil aranan üniversite’ olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Göreve geldiğimiz dönemde çok zor koşullarda eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğü yüksekokulumuzda artık çok daha fazla imkânla öğrencilerimizi yetiştirmekteyiz. İki yıl önce aramıza katılan öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşadığımız bu günde öncelikle şunu ifade etmek isterim ki bu başarı yalnızca öğrencilerimizin başarısı değil; ailelerimizin, hocalarımızın ve emek veren herkesin başarısıdır. Fakat bu güzel tablonun oluşmasının gerçek mimarları şüphesiz ki ailelerdir. Takdir ve teşekkürlerin en büyüğünü siz hak ediyorsunuz.” dedi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Alacağınız diplomalar sizin her şeyi bildiğiniz anlamına gelmiyor. Bu diplomalar sizin bilgiyi kullanabilmeyi öğrendiğiniz anlamına geliyor. Eğitim, bireyin kendisini yetiştirmesi ve hayata hazırlamasıdır. Üniversiteyi bitirip diplomayı almakla eğitim bitmiyor. Mezun olduktan sonra gerçek hayatla tanışacaksınız ve öğrenmeye devam edeceksiniz. Eğitim, bireyin kendini geliştirmesi ve yetiştirmesidir. Çeşitli zorluklarla karşılaşacaksınız. Ne olursa olsun, işinizi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterin.”
Plaket ve Kep Atma Töreni
Açılış konuşmalarının ardından KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda dereceye giren öğrenciler Ali Güzel, Bahri Taşdöndüren ve Emine Karadağ’a ödülleri verildi. Daha sonra okul birincisi Ali Güzel, isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı.
Tören, mezuniyet töreninin düzenlenmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile spor müsabakalarında başarılı olan sporculara plaket verilmesiyle devam etti. Ardından mezun olan öğrencilerin isimleri tek tek anons edilerek sahneye davet edildiler ve öğrencilere diplomaları verildi. Diploma töreninin ardından 300’e yakın öğrenci hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284