KMÜ’de Minikler 23 Nisan’i Kutladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Uygulama Anaokulu tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinligi düzenlendi. 23 Nisan kutlamalarina Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci velisi katildi.

KMÜ’de Minikler 23 Nisan’i Kutladi

Uygulamali Anaokulu ögrencilerinin siirler okudugu ve tiyatro gösterisi yaptiklari etkinlikte ayni zamanda minikler kendileri için hazirlanmis olan müzikler esliginde dans ederek izleyenlere keyifli dakikalar yasatti. 40’in üzerinde minigin katildigi etkinlikte ögrencilere Uygulama Anaokulu Müdürü Havva Karakisla ile ögretmenler Nurcan Özçelik, Seyma Akkurt ve Seda Keles eslik etti.
“Çocuklarin her kipirdanisi bir mana tasir”
Uygulama Anaokulu Müdürü Havva Karakisla çocuklarin enteresan ve karmasik bir yapida olduklarini söyleyerek, onlarin sabahtan aksama kadar sorumsuzca yapmis olduklari her hareketin aslinda bir anlami oldugunu belirtti.
Ebeveynlerin ve çevrenin bu hareketleri gayretsizce bir çaba olarak gördüklerini ifade eden Karakisla, “Çogu zaman onlari bu hareketlerinden men ederiz. Hâlbuki onlarin her kipirdanisi bir mana tasir. Elinden alinan bir esyayi vermezken malini ve hakkini korumayi ögrenirler. Masanin üzerindeki esyalari çekerek yere atarken hem kuvvet gösterisi yapar hem de esyalarin çikardiklari sesleri kontrol ederek duyma hislerini güçlendirirler. Bu gibi davranislar anne ve babalar tarafindan simariklik olarak nitelendirilse de çocuklar ‘arzusunu söyleme, soru sorma ve etrafinda olan biteni anlamaya çalisma’ özgürlügüne bu sekilde sahip olmaktadir.” seklinde konustu.
“Çocuklarimiz milletimizin yarinlarini sekillendirecek”
Uygulama Anaokulu ögretmenlerinden Nurcan Özçelik ise gelecegimizi temsil eden çocuklarimizin geçmisten aldigi güçle milletimizin yarinlarini sekillendirecegini belirterek, “Milli bayram olmasinin yani sira bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmis olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla basta ülkemiz olmak üzere tüm dünya çocuklarinin bayramini kutluyorum.” dedi.
Miniklerin Onuncu Yil Marsi okumasi ve dans gösterisi yapmasinin ardindan etkinlik sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284