KMÜ’de Ögrencilere Is Sagligi Ve Güvenligi Egitimi Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Is Sagligi ve Güvenligi Kurulu tarafindan üniversitede kismi zamanli çalisan ögrencilere yönelik Temel Is Sagligi ve Güvenligi egitimi verildi.

KMÜ’de Ögrencilere Is Sagligi Ve Güvenligi Egitimi Verildi

Is Güvenligi Uzmani Ögr. Gör. Çaglar Yaylali tarafindan verilen egitimde 6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu kapsaminda is yerlerinde saglikli ve güvenli ortamlarin olusturulmasi için dikkat edilmesi gereken konular anlatildi.
Egitimde Ögr. Gör. Çaglar Yaylali, ‘genel konular, saglik konulari ve teknik konular’ olmak üzere üç ana baslikta is sagligi ve güvenligini irdeledi. Yaylali, is sagligi ve güvenligi egitiminin amacinin kaza ve hastalik seklinde ortaya çikan tehlikelerden çalisanlari korumak, çalisanlarin mutlulugunu temin etmek, isletme güvenligi ve üretim güvenligini saglamak oldugunu söyledi.
Egitimde çalisma mevzuati, isyeri temizligi ve düzeni, is ekipmanlarinin güvenli kullanimi, is kazasi ve meslek hastaliklarinin hukuki sonuçlari, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri; kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, ilkyardim, güvenlik ve saglik isaretleri, tahliye ve kurtarma gibi konularda açiklamalarda bulunan Ögr. Gör. Yaylali, “Önemli olan sifir is kazasi, sifir is gücü kaybi ve en önemlisi de mutlu ve saglikli çalisanlardir.” diyerek konusmasina son verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284