KMÜ’de Özel Güvenlik Görevlilerine Eğitim Verildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İl Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik personeline yönelik eğitim programı düzenlendi.

KMÜ’de Özel Güvenlik Görevlilerine Eğitim Verildi
Üniversite güvenlik personelinin yanı sıra diğer kurum ve kuruluşlarda çalışan özel güvenlik görevlilerine yönelik verilen eğitimin sunumunu Karaman Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Hüseyin Sağlam gerçekleştirdi.
KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen ve çok sayıda özel güvenlik görevlisinin katıldığı eğitimde ‘intihar saldırılarının tespiti ve alınacak önlemler‘ konusu masaya yatırıldı.
Altı saatlik eğitim boyunca Hüseyin Sağlam metro, otobüs terminali, havalimanı, alış veriş merkezi, spor salonu, adliye, tren ve garlar, üniversiteler, kamu kurumları, stadyum ile diğer riskli yerlerde sürekli çalışan güvenlik görevlilerinin olası tehlike anında şahısları nasıl tespit etmeleri ve ne gibi önlemler almaları gerektiği konusunda anlatımlarda bulundu.
Eğitimde teorik bilgilerin yanı sıra kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla görev yapan özel güvenlik görevlilerine canlı bombaların ve intihar saldırılarının hazırlanma aşaması ve gerçekleştiği anlar görsellerle desteklenerek anlatıldı.
Üç gün süren sunumların ardından güvenlik personelinin sorularının cevaplandırılmasıyla eğitim sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284