KMÜ’de Paralimpik Konusunda Seminer Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Karaman Arama ve Kurtarma Doga Sporlari Toplulugu (KARDOS) tarafindan 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda düzenlenen “Engelliler ve Spor” konulu seminerin konugu Istanbul Üniversitesi ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Konar oldu.

KMÜ’de Paralimpik Konusunda Seminer Verildi
Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 1 Aralik Persembe günü saat 14.30’da gerçeklestirilen etkinlige Türkiye Sakatlar Dernegi Karaman Subesi Baskani Ali Riza Yildirim, Beden Egitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, Türkiye Beyazay Dernegi Karaman Subesi Baskani Kemal Önder Demirkollu, KMÜ ailesinin idari ve akademik personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
Nurettin Konar sözlerine engelliler sporunun tarihsel gelisimini anlatarak basladi. 1990 yilinda Türkiye Engelliler Spor Federasyonunun kurulusuyla baslayan engelli sporunun 2000 yilinda dört federasyon halinde örgütlenerek büyük bir gelisme gösterdigini belirtti. Bedensel, Zihinsel, Görme ve Isitsel Engelliler Federasyonu çatisi altinda 29 bin sporcunun 2011 yili itibariyle faaliyette bulundugunu belirten Konar, “Ülkemizdeki engelli birey sayisini düsündügümüzde bu sayi oldukça yetersizdir” dedi.
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Nurettin Konar “Ülkemizde 60’in üzerinde Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) var. Biz bu okullardaki istekli ögrencilerin Paralimpik Komitesinin gönüllü elçileri olmalarini istiyoruz. Paralimpigin ülke sathina yayilmasi için bu çok önemli bir baslangiç olacaktir” dedi.
Konar BESYO ögrencilerine engelli sporuyla ilgilenmeleri önerisinde bulundu. Çesitli engelli okullarinda görev alan beden egitimi ögretmenlerinin bu alanda herhangi bir uzmanlasma olmadan görev aldiklarindan bahseden Konar, “Simdiden önünüze bu konuda hedefler koyarsaniz hem bu alanda var olan büyük bir boslugu dolduracak hem de gelecek planlamasini daha huzurlu yapmis olacaksiniz” dedi.
Etkinligin sonunda sorulari cevaplayan Nurettin Konar’a Prof. Dr. Osman Çevik tarafindan plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284