KMÜ’de Scopus, Sciencedirect Ve Mendeley Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Scopus, Sciencedirect ve Mendeley veritabanlarinin kullanimi ile ilgili egitim semineri verildi. Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Baskanliginin düzenledigi seminer ACCUCOMS Egitim Uzmani Baris Oguz Yilmaz tarafindan verildi. Egitim seminerine akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

KMÜ’de Scopus, Sciencedirect Ve Mendeley Egitimi

“23 Binden Fazla Yayina Ulasma Imkâni”
Scopus’un Türkiye’deki tüm üniversitelere ve arastirma kurumlarina 2013 Ocak ayindan itibaren ücretsiz olarak hizmet verdigini söyleyen Baris Oguz Yilmaz, Scopus’un bibliyometrik araçlarla birlikte arastirma yapma imkâni sagladigini belirtti. Yilmaz, beseri bilimlerin yani sira fen bilimleri, sanat ve teknoloji alanlarinda yayinlarin bulundugu Scopus ile dünyada 5 binin üzerindeki yayincinin 23 binden fazla yayinina ulasma imkâni oldugunu söyledi.
Fen ve saglik bilimleri ile sosyal bilimler gibi alanlardan dergilerin yer aldigi Scopus’ta indekslenen dergilerin bilim insanlarindan olusan bir kurul tarafindan incelendigini ve bu sekilde kabul edildigini ifade eden Yilmaz, dünyanin her yerinden makalelerin bulundugu yayinlar arasinda, Türkiye’den 155 adet dergi oldugunu aktardi.
“Sanal Kütüphane Olarak Kullanma Imkâni”
Baris Oguz Yilmaz, Elsevier’in hakemli ve tam metinli veritabanlarindan biri olan Scincedirect’in ise bilim, teknoloji ve tip alanlarinda 15 binden fazla elektronik kitap ve 3500’den fazla elektronik dergi basligi içerdigini hatirlatti.
Mendeley veritabaninin özelliklerini de aktaran Yilmaz, “Mendeley’i sanal kütüphane seklinde kullanma sansimiz bulunuyor. Bunun yani sira akademik alanda çalisma yapan bireyler, sanal ortamda diger kullanicilarla tanisarak onlarla arastirmalarini ve çalismalarini paylasabiliyorlar.” dedi.
Scopus, Sciencedirect ve Mendeley veritabanlarinin çevrimiçi ortamda kullanimini demo olarak slaytlar esliginde anlatan Baris Oguz Yilmaz, veritabanlarinin ara yüzleri hakkinda da bilgiler verdi. Yilmaz, egitim seminerine katilanlarin merak ettikleri sorulari cevaplayarak, seminere katilanlara sertifika verilecegini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284