KMÜ’de Sertifika Töreni Düzenlendi

KMÜ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ KURSİYERLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

KMÜ’de Sertifika Töreni Düzenlendi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda sertifika töreni düzenlendi. Yüksekokul Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan KMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı, yaşam boyu öğrenme aşamalarında diğer adayların önünde ipi göğüslemek için farklı kulvarlardan destek alınması gerektiğini belirterek “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜSEM), 2010 yılı mart ayında yaşam boyu öğrenme desteği için yola çıkmıştır. KMÜSEM’in 2015 yılında düzenlediği kurslardan 2 bin 922, 2016’nın ilk altı ayında düzenlediği kurslardan da 2 bin 750 kişi yararlanmıştır.” dedi.
“Bir üniversite programından mezun olmak yetmez, o konuda iddialı olmak gerekir”
Törende söz alan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “Sizler üniversiteye meslek sahibi olmak ve nitelikli iyi bir insan olmak için geldiniz. Şimdi en büyük kaygınız istihdam. Öncelikle şunu iyi bilmenizi isterim ki Türkiye’de işsizlik diye bir şey yoktur, mesleksizlik vardır. Eğer işinizi iyi yaparsanız her meslekte iş de var, para da. Kaliteli işin her zaman alıcısı vardır. Siz aldığınız bu sertifikalarla işinize kalite katmaya çalıştınız ve bunu başardınız. Çünkü bir üniversite programından mezun olmak yetmez, o konuda iddialı olmak gerekir.” dedi.
Rektör Gökmen, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Öncelikle mutlu olmayı değil, mutlu etmeyi düşünün. Çünkü hep kendisini düşünen ve sürekli mutlu olmaya çalışan insanlar asla mutlu olamazlar. İnsanlara katkı vermeye çalışın, onların derdiyle dertlenerek ve işinizi iyi yaparak mutlu olmayı deneyin. Her şeyden önemlisi de iyi bir insan olmaktır. Çünkü meslekleri iyi icra eden insanlar bulunabilir ama adam olma eksikliğini telafi edebilecek kimse yoktur. İşinizi iyi yapar, sonra inanır ve güvenirseniz Allah sizi ummadığınız yerlerden rızıklandırır.” şeklinde konuştu.
Sertifika Töreni
Törende açılış konuşmalarının ardından Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik Ocak-Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen Bilgisayar İşletmenliği ve Bakım Onarım Kursu ile 10 Parmak F Klavye ve Zabit Katipliği Hazırlık Kursunu başarıyla tamamlayan 222 öğrenciye sertifikaları verildi.
Öğrencilerin tören protokolünün elinden sertifikalarını almalarının ardından kurs eğitmenleri Öğr. Gör. Fatih Delen ve Öğr. Gör. Şerif Durmuş’a plaket takdim edildi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284