KMÜ’de Üç Yilda Toplam Bölüm Ve Program Sayisi 34’ten 93’e Yükseldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde 2007 yilinda toplam 34 bölüm/program bulunmaktayken, 2011 yilinda bu sayi 93’e yükselmis ve 56 programa ögrenci alindi.

KMÜ’de Üç Yilda Toplam Bölüm Ve Program Sayisi 34’ten 93’e Yükseldi
2007 yilinda tek bir fakültede sürdürülen egitim-ögretim faaliyetleri, 2011 yilinda dört fakültede sürdürülmektedir. Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde yeni yüksek lisans ve doktora programlari açilarak lisansüstü egitim faaliyetleri yayginlastirilmis, yüksekokul ve meslek yüksekokullarinda da yeni bölüm ve programlar açilarak mesleki egitim alaninda ilerleme saglanmistir.
Yeni bölümlerin bölgesel ve toplumsal ihtiyaçlara göre açildigini belirten Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Toplumlarin beyni olan üniversiteler; degismenin, gelismenin ve ilerlemenin lokomotifi olan kurumlardir. Bu baglamda gelecegi insa edecek nitelikli ve donanimli bireylerin yetistirilmesinde, üniversitelere büyük görevler düsmektedir. Bu bilinçle üniversitemize yeni bölümler ve programlar açarak sehrimize, bölgemize ve ülkemize katki saglamayi hedefliyoruz” dedi.
Egitim Fakültesi açilmasi konusunda da önemli gelismeler oldugunu ve teklifin su anda Milli Egitim Bakanligi’na ulastigini belirten Rektör Gökmen “Gelecegi ve bölgesel önemi olan fakülte ve bölümlerin açilmasi konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Üniversitemiz 93 akademik birim ve 5 uygulama ve arastirma merkeziyle, nitelikli egitim-ögretim ve arastirma faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284