KMÜ’de Unikop Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Bölümleri Toplantısı Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) bünyesindeki üniversitelerin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinde görev yapan öğretim üyelerini ağırladı.

KMÜ’de Unikop Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Bölümleri Toplantısı Yapıldı
İlki KTO Karatay Üniversitesinde geçtiğimiz ay gerçekleştirilen UNİKOP üniversiteleri Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümleri toplantısının ikincisi KMÜ Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu ve çok sayıda öğretim elemanı katıldı.
“Tanışmak sırf isim ve simaların değil, inceliklerin ve birikimlerin bilinmesidir”
Toplantının açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’ dizeleriyle misafirlerine hoş geldiniz diyerek şunları dile getirdi: “Sizler Yunus’un çağrısına icabet ederek geldiniz. Sizi burada görmekten şahsım ve üniversitem adına çok mutlu oldum. Hayatın özü tanış olmaktır ve bu fıtrî bir şeydir. Tanışmak demek sırf isim ve simaların bilinmesi demek değildir. Tanışmak özelliklerin, inceliklerin ve birikimlerin bilinmesidir. Tanışmak hem maddi hem manevi anlamda gelişmemizi ve mutlu olmamızı sağlar. İnsanlara katkı vermek için bir araya gelmeli ve tanışmalıyız.”
Rektör Gökmen, ortak aklın ve istişarenin yoğun bir şekilde kullanıldığı bir çağda yaşadığımıza dikkat çekerek insanların bulundukları konumların gereğini yerine getirmeleri ve şikayet etmek yerine bir yol bulmaları gerektiğinin altını çizdi. Gökmen, konuşmasına “Niyet ve gayretinizden dolayı sizleri tebrik ediyor, toplantının bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek son verdi.
Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu kürsüye gelerek KMÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Sönmezoğlu, KMÜ Mühendislik Fakültesinin 2011 yılında kurulduğunu, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünün ise 2012’de açıldığını dile getirerek bölümün 2016’da isim değişikliğine giderek Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü adıyla faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Bölümün henüz lisans öğrencisi olmamakla birlikte İleri Teknolojiler Anabilim Dalı altında 17 yüksek lisans öğrencisi bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Sönmezoğlu, beş öğretim üyesi ve altı araştırma görevlisine sahip bölümün beş ayrı laboratuvarı olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Sönmezoğlu, 2012 yılından bu yana KMÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları tarafından uluslararası hakemli dergilerde 73 adet bilimsel yayın yapıldığını ve uluslararası bilimsel toplantılara da 73 ayrı bildiri gönderildiğini belirterek öğretim elemanları tarafından şimdiye kadar 1 AB, 2 COST, 13 TÜBİTAK, 15 BAP, 3 de MEVKA ve bakanlık destekli proje üretildiğini söyledi.
Doç. Dr. Sönmezoğlu, son olarak bilimsel üretim ve araştırmanın bir ekip işi olduğuna vurgu yaparak “UNİKOP üniversiteleri olarak yüksek prestijli dergilerde yayın yapmalı ve disiplinler arası ortak çalışmalara imza atmalıyız.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Toplantı, KMÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarının tanıtımıyla devam etti. Öğretim üyeleri Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu, Yrd. Doç. Dr. Faruk Özel, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Açıkgöz, Yrd. Doç. Dr. Esra Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Aydın Rüşen tarafından bölüm bünyesinde faaliyet gösteren Nano Teknoloji Ar-Ge Laboratuvarı, Lazer Mikroskobi ve Nano Optik Laboratuvarı, Malzeme Sentez ve Karakterizasyonu Laboratuvarı, Üretim Metalurjisi Laboratuvarı, Enerji Maddeleri Üretim ve Atomik Dizayn Laboratuvarı hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Program, laboratuvarların gezilmesi ve öğretim üyelerinin çalışma odalarında karşılıklı görüşmelerin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284