KMÜ’de Yabanci Uyruklu Ögrencilerin Kayitlari Sona Erdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) 8 Eylül 2015 tarihinde gerçeklestirdigi Uluslararasi Ögrenci Sinavinda basarili olan 40 yabanci uyruklu ögrenci üniversiteye kaydini yaptirdi.

KMÜ’de Yabanci Uyruklu Ögrencilerin Kayitlari Sona Erdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde ögrenim görmek üzere kayit yaptiran yabanci ögrencilerin ülkelere göre dagilimi 17 Suriye, 11 Türkiye, 5 Azerbaycan, 4 Afganistan, 1 Almanya, 1 Tacikistan, 1 Türkmenistan vatandasi seklinde oldu.
Yabanci uyruklu ögrencilerin bölüm ve program bazinda dagilimi ise 6 Isletme, 5 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, 3 Iktisat, 2 Biyomühendislik, 2 Enerji Sistemleri Mühendisligi, 2 Gida Mühendisligi, 2 Matematik, 2 Tarih, 1 Türk Dili ve Edebiyati, 3 Hemsirelik, 2 Çocuk Gelisimi, 2 Diyaliz, 2 Ilk ve Acil Yardim, 3 Muhasebe ve Vergi Uygulamalari, 2 Turizm ve Otel Isletmeciligi, 1 Bankacilik ve Sigortacilik seklinde gerçeklesti.
Kardeslerin Mutlulugu
Suriye’de lise ögrenimlerini bitiren Muhammed ve Sibel Veral kardesler de sinava katilan ögrenciler arasinda yer aldi. Kardeslerden Sibel Veral, Diyaliz programina; Muhammed Veral da Ilk ve Acil Yardim programina kaydini yaptirdi.
Veral kardesler, duygu ve düsüncelerini su sözlerle dile getirdiler: “Karaman’a ilk defa geldik. Insanlar çok sicakkanli. Müzeyi ve kaleyi gezme firsati bulduk. Hersey çok güzel. Kesinlikle burada okumak ve yasamak istiyoruz. Ayrica burada gördügümüz ilgi ve alakadan da çok memnun kaldik.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284