KMÜ’de Yeni Akademik Yıl Başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni akademik yıl başladı. Bu yıl tüm birimlerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşan üniversitedeki öğrenci sayısı 20 bini aştı. Rektör Prof. Dr. Namık Ak, 2022-2023 akademik yılının hayırlı olmasını dileyerek, önemli mesajlar verdi.

KMÜ’de Yeni Akademik Yıl Başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 2022-2023 akademik yılı başladı. Öğrenciler Yunus Emre, Kazım Karabekir ve Ermenek Yerleşkelerinde güz yarıyılının ilk ders heyecanını yaşadı. Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) başarılı olan toplam 5 bin 115 yeni lisans ve önlisans öğrencisi de KMÜ'de yükseköğrenim hayatına ‘merhaba’ dedi. Tüm birimlerinde yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşılan KMÜ’deki öğrenim gören öğrenci sayısı 20 bini aştı.

“Biz büyük bir aileyiz”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, yeni akademik yılın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Üniversitenin 11 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulu ile her geçen gün daha da büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Ak, “Biz büyük bir aileyiz. Yeni akademik yılda tüm öğrencilerime ve hocalarıma üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Akademik başarılarıyla göz dolduran Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin tüm imkânlarını öğrencilerinin gelişimleri için seferber ettiğini ifade eden Ak, yeni dönemde de öğrenci odaklı eğitim-öğretim anlayışını sürdüreceklerini belirtti.

Rektör Ak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Genç, dinamik ve çalışkan yapısı ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi sadece Karaman’ın değil, aynı zamanda ülkemizin ve dünyanın saygın yükseköğretim kurumlarından biri haline gelmiştir. Üniversitemiz bilime, kültüre, sanata ve spora verdiği değer ve özgün çalışmalarıyla geleceğin Türkiye’sinin emanet edileceği gençlerimizi nitelikli birer birey olarak yetiştirmekte ve büyüyen ülkemizin gelişimine güçlü bir katkı vermektedir. Bu yıl tüm kontenjanlarımızda yüzde 100’lük doluluğa ulaşılmıştır. Bu da bizlere Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin en fazla tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu göstermektedir. Uzun ve zorlu bir sınav sürecinin ardından KMÜ ailesine katılmaya hak kazanan yeni öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onlara ömürlerinin en güzel ve verimli yıllarını içine alan üniversite yaşamlarında üstün başarılar diliyorum.” dedi.

“Ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin dünyanın en etkili bilim insanları listesinde ön sıralarda yer alan birçok akademisyeninin olduğunu hatırlatan Rektör Ak, bir taraftan bilimsel çalışmalar gerçekleştirirken diğer yandan da gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlayarak ülkemizin yarınlarını inşa ettiklerini kaydetti. Rektör Namık Ak, “Türkiye’mizin son dönemde yazdığı başarı hikayesine biz de üniversite olarak önemli başarı öyküsüne katkı vermekte ve bunun iftiharını yaşamaktayız. Arif, asil, aziz, necip ve kahraman milletimiz için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen her türlü görevi büyük bir sorumlulukla yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimize, şehrimize ve vatanımıza hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284