KMÜ’den Bilimsel Yayinlara Ödül

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögretim elemanlari, uluslar arasi arenada yaptiklari bilimsel yayinlari nedeniyle Rektörlükçe ödüllendirildi.

KMÜ’den Bilimsel Yayinlara Ödül
Bilim dünyasinda önemli bir kriter olan Citation Index tarafindan taranan dergilerde 2012 yili içinde toplam 85 yayina imza atan 45 KMÜ’lü ögretim elemani düzenlenen törenle ödüllerini aldi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlük Senato Odasinda gerçeklestirilen ödül töreninde konusan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Bilgi üretmenin iki kosulu vardir. Birincisi insan, ikincisi de imkânlardir. Su anki tablomuz göstermektedir ki bizler üniversitemize dogru insanlari katmisiz. Ögretim elemani sayimiz her geçen gün artmakta ancak önemli olanin sayi artisi degil, nitelik oldugunun bilincindeyiz.” dedi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ’lü ögretim elemanlari tarafindan 2010 yilinda 20 yayin, 2011 yilinda 61 yayin ve 2012 yilinda 85 adet yayin yapilmasinin iyi bir gösterge oldugunun altini çizdi ve özellikle sosyal bilimler alaninda uluslar arasi bilim dünyasinda kabul gören yayin yapmanin oldukça zor oldugunu vurguladi. Tüm ögretim elemanlarina tesekkür eden Prof. Dr. Gökmen, üniversitenin bilimsel altyapi olanaklarini artirmak için önemli bir çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Gökmen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin 2011 yili verilerine göre 170 Türk üniversitesi arasinda 23 kritere göre yaptigi girisimcilik ve yenilikçilik endeksinde KMÜ’nün 43. sirada yer almasinin önemli bir basari olduguna dikkati çekti. Prof. Dr. Gökmen önümüzdeki aylarda açiklanacak olan 2012 yili sonuçlarina göre KMÜ’nün daha üst siralarda yer almasini beklediklerini söyleyerek “Bu sizlerin, hepimizin basarisidir.” dedi.
Tören, KMÜ’lü ögretim elemanlarina tesekkür belgesi ve dolma kalem ödülü verilmesiyle devam etti. Ögretim elemanlari ödüllerini KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in elinden aldilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284