KMÜ’den Ögrencilerini Sevindirecek Düzenleme

KMÜ yönetimi, ögrencilerin bahar söleni ve mezuniyet töreni kutlamalarina yönelik beklentilerini karsilamak amaciyla yeni bir uygulamayi hayata geçirmeye hazirlaniyor.

KMÜ’den Ögrencilerini Sevindirecek Düzenleme


Üniversite, ögrencilerini memnun edebilmek amaciyla 15 Subat 2013 tarihinde bir toplanti düzenledi. Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim baskanliginda gerçeklesen toplantiya genel sekreter, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu yöneticileri ile Ögrenci Isleri Daire Baskanligi, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi, Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi yetkilileri katildi. Ögrenci Temsilcisi Sadet Cona’nin da hazir bulundugu toplantida KMÜ’nün 2012-2013 egitim-ögretim yili bahar döneminde ögrencilere yönelik ne tür etkinlikler düzenleyebilecegi tartisildi.
Toplantida, tek bir hafta içerisine sikistirilan bahar söleni yerine, dönem boyunca devam edecek çesitli etkinlik günleri düzenlenmesi kararlastirildi. Bu kapsamda belirli tarihlerde kültür-sanat günleri, edebiyat günleri, sinema günleri, müzik günleri, spor günleri, yöresel yemek günleri, saglik günleri gibi günler düzenlenerek ögrencilere degisik alanlarda birkaç gün boyunca doyurucu faaliyetler sunulmasi planlaniyor. Mezuniyet törenlerinin ise üniversite yönetimince belirlenecek tek bir günde toplu olarak yapilmasi yerine birkaç birimin bir araya gelerek düzenleyecegi daha etkin törenler seklinde planlanmasi üzerinde çalisiliyor.
Toplantida konusan KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, “Dünyanin hiçbir yerinde Türkiye’deki üniversitelerde var olan bahar senlikleri gibi bir uygulama yoktur. Çünkü üniversitelerin, insanlari eglendirmek gibi bir görevi bulunmamaktadir. Bununla birlikte biz ögrencilerimizi memnun etmek için her seyi yapmaya haziriz. Bu toplantimizin ardindan ögrenci temsilcilerimizle de bir araya gelecegiz ve onlarin taleplerini ögrenecegiz. Adimlarimizi ögrencilerimizin beklentilerine göre atmaya devam edecegiz.”
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KMÜ’nün önceki yillarda fiziksel yetersizlikleri olmasina karsin artik her türlü organizasyonu rahatlikla yapabilecek imkanlara sahip oldugunun altini çizdi. Prof. Dr. Yildirim, temel amaçlarinin üniversitenin tesis ve imkanlarindan ögrencileri en etkin sekilde yararlandirmak oldugunu sözlerine ekledi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284