KMÜ’den Yeni Bir Uluslararasi Anlasma

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), ABD New York Rochester’da bulunan Nazareth Koleji ile isbirligi anlasmasi yapti. Erasmus programi kapsaminda Avrupa`daki birçok üniversite ile anlasmasi bulunan KMÜ, ilk kez Avrupa disindan bir ülkedeki üniversiteyle uluslararasi isbirligi anlasmasi imzaladi.

KMÜ’den Yeni Bir Uluslararasi Anlasma
Konuyla ilgili açiklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversite olmanin üniversite kurmaktan daha zor oldugu bilinciyle bes yil önce basladiklari çalismalarina emin adimlarla devam ettiklerini söyledi. Gökmen “Avrupa Birligi disindaki bir ülkede bulunan bir üniversite ile uluslararasi alanda yaptigimiz bu ilk anlasmanin güzel bir baslangiç olmasini diliyorum. Yeni kurulan bir üniversite olmamiza ragmen, uluslararasi düzeyde adimlar atmamizi üniversitemizin gelecegi açisindan önemli buluyorum. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak bu ilk uluslararasi anlasmanin yapilmasinda emegi geçen tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum.” dedi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin anlasma imzaladigi Nazareth Koleji (www.naz.edu), 1924’te kurulan, karma egitimli, bagimsiz, ögrencilere lisans ve lisansüstü egitim hizmeti sunan bir yüksekögretim kurumu niteligi tasiyor. Kolej Saglik ve Insan Bakimi, Sanat ve Bilim, Egitim Fakültesi ve Yöneticilik olmak üzere dört okuldan olusuyor. Kolejde 40’in üzerinde lisans, lisansüstü ve sürekli egitim programlari yer aliyor. Sanat merkezleri, çesitli atletizm dallari, kulüpleri ve organizasyonlari ile Nazareth Koleji ögrencilerini basarili profesyoneller olmaya hazirliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284