KMÜ`lü Akademisyenler Bologna Süreci Çalismalarini Anlatti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde Bologna Süreci kapsaminda baslatilan “Program Gelistirme Süreci” çalismalari, öngörülen takvime göre devam ediyor.

KMÜ`lü Akademisyenler Bologna Süreci Çalismalarini Anlatti
Bu süreçte yapilan “program yeterliliklerinin belirlenmesi” çalismalarini paylasmak amaciyla Edebiyat Fakültesi, Kamil Özdag Fen Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Saglik Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulu temsilcileri toplantida bir araya geldi. 11 Nisan 2012 Çarsamba günü saat 16.00’da Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda yapilan bilgilendirme çalismalarina üniversitenin akademik birim temsilcileri katildi.
Açilis konusmasini yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, program gelistirme çalismalarinda formlari hazirlayan komisyonlarin çalismalarini degerlendirmek, program yeterliliklerini ve hazirlanan raporlari gözden geçirmek amaciyla toplanti yapildigini belirtti. Esengün “Yeni bir üniversite olarak en iyi sekilde programlari düzenleme amacindayiz. Programlarimizi gelistirirken koydugumuz hedeflerimizin net ve uygulanabilir olmasi, üniversitemize gelecekte daha iyi egitim olanaklari saglayacaktir ve bu durumda hem üniversitemiz, hem bölgemiz, hem de ülke egitiminde ilerleme saglanacaktir. Üniversitemizde bu çalismalara büyük hassasiyet gösteriyoruz.” dedi.
Kamil Özdag Fen Fakültesi Matematik Bölümü ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Ari, YÖK’ün sundugu temel prensiplerden yararlanarak, matematik alanindan mezun olan bir kiside olmasi gereken yeterlilikleri belirlediklerini açikladi.
IIBF Isletme Bölümü için hazirlanan raporu sunan Yrd. Doç. Dr. Selda Alagöz, çok sayida mezun veren fakültede ögrencilerin ve isverenlerin beklentilerine yönelik çalismalar yaptiklarini, programlarin hedeflerini hazirlarken özellikle mezun olduktan sonraki is yasamina ögrencilerini hazirlamayi önemsediklerini belirtti.
Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal bölümün güçlü-zayif yönlerini, riskleri ve firsatlari swot analiziyle degerlendirerek program gelistirdiklerini ifade etti.
Saglik Yüksekokulu ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbolat, sadece komisyonun degil, tüm ögretim elemanlarinin program gelistirme sürecine dahil edildigini ve dis paydaslarin görüslerinin de alinarak raporlarin gelistirilecegini söyledi.
Meslek Yüksekokulu ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Yavuzaslanoglu ise çalismalarinda özellikle ögrenci görüslerini önemseyip anketlerdeki dönütleri temel alan hedefler belirlediklerini açikladi.
Birimlerin çalismalari, toplantinin sonunda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün tarafindan degerlendirildi. Prof. Dr. Kemal Esengün, program gelistirme süreci takvimine hassasiyetle uyuldugunu ve bir aylik süre içerisinde yeni ders listelerinin düzenlenecegini hatirlatarak, katilimcilara tesekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284