KMÜ’lü Akademisyenler ‘En Basarili Bilim Insanlari’ Listesine Girdi

Ispanya’nin en büyük arastirma merkezi olan ve akademisyenlerin hazirladigi bilimsel makalelerin degerlendirildigi Ulusal Arastirma Kurumu (National Research Council) Türkiye`deki akademisyenlerin bilimsel faaliyet performanslarini açikladi. Kurumun yayinlamis oldugu ve Türkiye’den 2 bin akademisyenin bulundugu ‘En Basarili Bilim Insanlari’ listesinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) görev yapmakta olan bes akademisyen yer aldi.

KMÜ’lü Akademisyenler ‘En Basarili Bilim Insanlari’ Listesine Girdi

Hem Yurtiçinde Hem Yurtdisinda Yapilan Bilimsel Faaliyetler Degerlendiriliyor
Dünyanin tüm ülkelerinde yer alan arastirmacilarin internet üzerindeki bilimsel faaliyetlerini inceleyen ve ölçen kurum, akademisyenlerin hazirladigi bilimsel makaleler ve bu makalelerin gerek Türkiye’de gerekse yurtdisinda aldigi atiflari dikkate alarak performanslarini belirliyor.
Yapilan degerlendirmeler sonucunda KMÜ Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Kamil Özdag Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Muhammad Aasim, Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gültekin ve Yrd. Doç. Dr. Buket Çarbas ile Gida Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçin Coskuner ‘Türkiye’deki En Basarili Bilim Insanlari’ listesinde yer aldilar.
“Üniversitemizin gücüne güç katan akademisyenlerimize tesekkür ediyorum”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de konu ile ilgili yapmis oldugu açiklamada, KMÜ’nün yeni kurulan ancak hedefleri yüksek bir üniversite oldugunun altini çizerek, “Akademisyenlerimiz özverili ve azimli çalismalari ile üniversitemizin ismini yalnizca ülkemizde degil uluslararasi alanda da duyurmaya devam ediyorlar. ‘Siradan degil, aranan üniversite‘ olmak hedefiyle çiktigimiz bu yolda birçok basariya daha hep birlikte imza atacagimiza olan inancim tamdir. Üniversitemizi gururlandiran bu basariya katki saglayan akademisyenlerimizi tebrik ediyor ve üniversitemizin gücüne güç katacak yeni çalismalari için kendilerine basarilar diliyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284