KMÜ’lü Akademisyenlerden Patent Basvurusu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde görev yapmakta olan akademisyenler kendi alanlari ile ilgili buluslarinin sergilenmesi ve ticarilesebilmesi amaciyla Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Patent Proje Pazarina patent basvurusunda bulundular.

KMÜ’lü Akademisyenlerden Patent Basvurusu

Anne Sütünün Saklanmasinda Yeni Yöntem
Saglik Yüksekokulu Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbulat Sahiner, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ögr. Gör. Keriman Yildiz ve Ögr. Gör. Döndü Koyuncuoglu Selçuk TTO Patent Proje Pazarina ‘Anne Sütünün Saklanmasinda Yeni Bir Yöntem: Izlenebilir, Denetlenebilir, Bireysellestirilmis Anne Sütü Buzdolabi-IDBASB’ baslikli patent basvurusu ile katildilar.
Saçlarin Beyazlamasini Engelleyecek Proje
Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Sutay Kocabas ‘Saç Beyazlamasinin Engellenmesi için Kullanilacak Çift Fonksiyonlu Ajan’ konulu patent ile proje pazarina basvuruda bulundu.
Barkod Tabanli Mobil Konum Takibi ve Arsivleme
Mühendislik Fakültesi Ars. Gör. Mahmut Durgun ise ‘Barkod Tabanli Mobil Konum Takibi ve Arsivleme Sistemi’ konulu projesi ile basvuruda bulundu. Proje, akilli telefonlar veya tablet bilgisayarlarin entegre kamerasiyla taranan barkodlari tanimladiktan sonra GPS alicidan aldigi konum bilgisiyle eslestirerek arsivleyen bir yazilima dayaniyor. Sistem sayesinde barkodlar akilli cep telefonu veya tablet bilgisayar kamerasiyla okutuluyor, internet veya veri aktarim sistemleri yoluyla sunuculardaki barkodla eslesen veriler kullanicinin bilgisine aninda sunulabiliyor.
KMÜ’lü akademisyenler Selçuk TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) Patent Proje Pazarina patent basvurusunda bulunarak projelerinin üretim ve hizmet sektörü temsilcileriyle bulusmasini saglama firsati yakalarken bunun yani sira basvurularinin kabul edilmesi ve komisyondan geçmesi durumunda da projelerini ticarilestirme imkâni bulacaklar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284