KMÜ’lü Ethem Yüksel’in Kep Atma Heyecanı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencisi Ethem Yüksel, 40 yaşında kep attı. KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine programından yüksekokul ikincisi olarak mezun olan Ethem Yüksel üniversite okumak istemesinin nedenlerini anlattı.

KMÜ’lü Ethem Yüksel’in Kep Atma Heyecanı
“Oğlumun bir sözüyle okumaya karar verdim”
Karamanlı ve üç çocuk babası olduğunu belirten Yüksel, “18 yaşında evlendim. Hem maddi imkansızlıklardan dolayı hem de ev geçindirmek zorunda olduğum için üniversite okuyamadım. Uzun yıllar İzmir’de makine üzerine bir iş yerinde üretim müdürü olarak çalıştım. Üç yıl önce Karaman’a taşındım ve burada yine makine ve otomasyon üzerine kendi iş yerimi açtım. Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi olan büyük oğlum Umut’un hafta sonları iş yerinde bana yardım ederken bir gün ‘Baba sen mühendis değilsin ki bu iş sana ağır gelir’ demesi üzerine üniversitede Makine bölümü okumaya karar verdim. Bundan sonraki hedefim ise DGS sınavına girip Makine Mühendisliği okumak ve bu bölümü de dereceyle bitirmek.” dedi.
“İnsanlar yeter ki istesin, her şeyi başarabilirler”
Oğluyla aynı bölümde okumanın kendisine farklı bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Yüksel, “Bu yaşta bu cüppeyi giyip kep attığım için çok heyecanlıyım ve mutluyum. Bu yorucu ama bir o kadar da zevkli geçen iki yıllık eğitim serüvenim sırasında bana destek veren eşime ve ilham kaynağım olan oğlum Umut ile diğer çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün burada bu heyecanı yaşamamda payı olan bütün hocalarıma, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bazen tek bir cümle hayatınızın akışını değiştirebilir. İnsanlar yeter ki istesin, her şeyi başarabilirler.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284