KMÜ’nün Ögrenci Sayisi 10 Bin 910 Oldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi`nin (KMÜ) yeni dönem kayitlarinin tamamlanmasinin ardindan ögrenci sayisi 10 bin 910’a ulasti.

KMÜ’nün Ögrenci Sayisi 10 Bin 910 Oldu

Önlisans ögrenimini tamamlayip lisans egitimine devam etmek isteyen ögrencilerin basvurdugu dikey geçis sinavi ile 65 ögrenci Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) kayit oldu. Baska bir yüksekögretim kurumundan yatay geçis yoluyla ise 58 ögrenci KMÜ’ye geçis yapti. Üniversitede yatay geçis, dikey geçis ve BESYO kayitlarinin sona ermesiyle birlikte 2014-2015 egitim-ögretim döneminde ögrenci sayilari fakültelerde 5 bin 572, yüksekokullarda 843, meslek yüksekokullarinda 4 bin 144, enstitülerde ise 351 oldu. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, ögrencilerin üniversiteler için büyük önem tasidigina deginerek, “Ögrencilerimiz gerek sehrimizin gerekse üniversitemizin gelisimi için en önemli degerlerimizdendir. Üniversitenin ögrenci odakli bir bakis açisina sahip olmasi egitime de katki saglar” dedi.
Rektör Gökmen söyle devam etti: “Ülkemizin farkli bölgelerinden gelen ve farkli kültürlere sahip olan yeni ögrencilerimiz artik KMÜ ailesinin birer parçasi oldular. Üniversite olarak farkliliklara hosgörü ile yaklasan, kimsenin ötekilestirilmedigi bir anlayisa sahibiz. Egitim faaliyetlerinin yani sira bu özelligi ile siradan degil, aranan bir üniversite olma yolunda yeni ögrencilerimizin de katilimiyla gelismeye ve büyümeye devam edecegiz” dedi.
KMÜ’nün 10 bin 910 olan ögrenci sayisinin 25 Eylül’de bitecek olan ek yerlestirmelerle birlikte 11 bin civarinda olmasi bekleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284