KMÜ’nün Ögrenci Sayisi 13 Bine Yaklasti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) yeni dönemde gerçeklestirilen kayitlarla beraber ögrenci sayisi 12 bin 810’a yükseldi.

KMÜ’nün Ögrenci Sayisi 13 Bine Yaklasti

2015 yilinin Agustos ayindan itibaren üniversiteye 3 bin 270 ögrenci ilk defa kayit yaptirdi. Kayitlarin tamamlanmasiyla birlikte 2015-2016 egitim-ögretim yilinda ögrenci sayisi fakültelerde 5 bin 978, yüksekokullarda 954, meslek yüksekokullarinda 5 bin 359, enstitülerde ise 519’a ulasti.
Dikey Geçisle 67, Yatay Geçisle 225 Ögrenci Geldi
Önlisans ögrenimini tamamlayip lisans egitimine devam etmek isteyen 67 ögrenci dikey geçis yoluyla Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) kayit oldu. Ayni zamanda baska bir yüksekögretim kurumundan yatay geçis yoluyla 225 ögrenci KMÜ’ye geçis yapti.
“Ögrencilerimiz üniversitemizin ve sehrimizin en önemli degeri”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, ögrencilerin üniversiteler için büyük önem tasidigina deginerek, “Ögrencilerimiz gerek sehrimizin gerekse üniversitemizin gelisimi için en önemli degerlerimizdir. Ögrenci odakli bir yönetim anlayisina sahip olan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, bünyesine kattigi degerlerle Türkiye’nin önde gelen yüksekögretim kurumlari arasinda yer almaya adaydir.” dedi.
Rektör Gökmen söyle devam etti: “Ülkemizin farkli bölgelerinden gelen ve farkli kültürlere sahip olan yeni ögrencilerimiz artik KMÜ ailesinin birer parçasi oldular. Üniversite olarak farkliliklara hosgörü ile yaklasan, kimsenin ötekilestirilmedigi bir anlayisa sahibiz. Egitim-ögretim faaliyetlerimizin yani sira kurum kültürümüz ile de siradan degil, aranan bir üniversite olma yolunda yeni ögrencilerimizin de katilimiyla gelismeye ve büyümeye devam edecegiz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284