KMÜ’nün Yabanci Ögrenci Kontenjani Açiklandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2014–2015 Egitim-Ögretim yilinda yurtdisindan kabul edilecek yabanci uyruklu ögrenci kontenjanlari açiklandi.

KMÜ’nün Yabanci Ögrenci Kontenjani Açiklandi

“100 Yabanci Uyruklu Ögrenci”
KMÜ Senatosunun 22.01.2014 tarih ve 02-2014/09 sayili kararina göre yeni dönemde yurtdisindan kabul edilecek yabanci uyruklu ögrenci sayisi 100 olarak belirlendi.
Edebiyat Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Kamil Özdag Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Saglik Yüksekokuluna 63 lisans ögrencisi, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokuluna ise 37 önlisans ögrencisi olmak üzere toplamda 100 yabanci uyruklu ögrenci fakülte ve yüksekokullardaki farkli programlara kabul edilecek.
“Son Basvuru 18 Temmuz”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin lisans ve ön lisans programlarina hiçbir milliyet, cinsiyet, dil ve din ayrimi yapilmaksizin kabul edilecek ögrencilerin belirtilen programlara basvurmalari için son tarih 18 Temmuz olarak ilan edildi.
Basvurular Online Yapilacak
Yenilikçi üniversite özelligini sürdüren Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, yurtdisindan yapilacak basvurularda online basvuru sistemini uygulamaya koydu. Buna göre ögrenciler, bilgi ve belgelerini internet üzerinden gönderebilecekler. Basvurular sonucunda üniversitenin resmi sitesinden kazananlarin açilanmasiyla birlikte ögrenciler, kesin kayit yaptirmak için üniversiteye gelecekler ve yapilan Türkçe Yeterlik Sinavinin ardindan ya bir yil Türkçe egitimi sonrasinda bölüm ve programlarinda egitim-ögretime devam edecek ya da Türkçe sinavini basariyla geçerlerse dogrudan ilgili bölüm ve programlarinda egitim-ögretime baslayabilecekler.
Uluslararasi Ögrenci Programi ile ilgili ayrintili bilgiye www.kmu.edu.tr adresinden ulasilabilir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284