KMÜ’ye 2.728 Yeni Ögrenci

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni egitim ögretim yili güz dönemi kayitlari tamamlandi.

 KMÜ’ye 2.728 Yeni Ögrenci

1.489 Online, 1.239 Sahsen Kayit

26 Agustos-05 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilen kayitlar sonunda bin 489 ögrenci online, bin 239 ögrenci de sahsen olmak üzere toplam 2 bin 728 ögrenci üniversiteye kayit yaptirdi. Bes dakika gibi kisa bir sürede yapilan kayitlar esnasinda aileleri de ögrencileri yalniz birakmadi.
Karaman Il Emniyet Müdürlügü, Karaman’da hizmet veren ögrenci yurtlari, ‘KMÜ Acil Müdahale Saglik Merkezi’ ve ‘KMÜ Aile Hekimligi’ de stantlar açarak kayit için gelen ögrencileri hizmet alabilecekleri konularda bilgilendirdi. Kayit islemlerini tamamlayan ögrencilere kendileri için hazirlanan dokümanlar verildi.
2014 ÖSYM ilk yerlestirme sonuçlarinin ardindan üniversite kayitlarinin tamamlanmasi ile birlikte KMÜ ailesine yeni dönemde, 1.275 lisans, 1.453 önlisans olmak üzere toplam 2 bin 728 ögrenci daha katildi.
“Üniversiteler ögrencileriyle var olurlar”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de yeni dönem kayitlarinin ögrenciler için hayirli olmasini dileyerek, “KMÜ ailesine yeni katilan ögrencilerimizle birlikte üniversitemizin gelisimi devam edecek. Üniversiteler ögrencileriyle var olurlar. Üniversitelerde gerçeklestirilen bütün egitim ögretim faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler ögrencilerimizin daha kaliteli bir egitim görmeleri için planlanmaktadir.” dedi.
Rektör Sabri Gökmen, ailelerin gönül rahatligi ile çocuklarini üniversiteye ve Karaman’a teslim edebileceklerini belirterek, yeni egitim ögretim döneminde ögrencilere basarilar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284