KMÜ’ye 3 Bin 440 Yeni Ögrenci

Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM)`nin üniversitelere gönderdigi 2014-ÖSYS Yüksekögretim Programlari ve Kontenjanlari Kilavuzu’na göre Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi`ne (KMÜ) 2014-2015 egitim-ögretim döneminde bin 320’si lisans, 1 bin 990’i ön lisans ve 130’u da özel yetenek sinavi ile olmak üzere toplam 3 bin 440 yeni ögrenci alinacak.

KMÜ’ye 3 Bin 440 Yeni Ögrenci

ÖSYM kilavuzuna göre yeni egitim-ögretim döneminde KMÜ’de üç yeni programa daha ögrenci kabul edilecek. KMÜ Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ilk ve Acil Yardim Programi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Is Sagligi ve Güvenligi Programi, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programi bu kapsamda ilk defa ögrenci alimi yapan programlar olacak. Ögrenciler, programlarin hem normal hem de ikinci ögretimlerine basvuruda bulunabilecek. KMÜ’nün kontenjanlari hakkinda degerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, “2017 yili stratejik hedeflerimiz arasinda yer alan 12 bin 500 ögrenci sayisina ulasmak ve bölgenin ihtiyaci olan programlara ögrenci alarak içinde yasadigimiz toplumun bilimsel, sosyal ve ekonomik gelisimine katki sunmak adina üniversitemizin aranilirligini artirma gayreti içerisindeyiz” seklinde konustu.
Rektör Gökmen, “Teknolojinin sürekli degistigi ve gelistigi çagimizda üniversite olarak yenilenmeye, büyümeye ve gelismeye devam ediyoruz. Yeni kurulan bir üniversite olmasina ragmen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi bilimsel altyapisi itibariyle çok iyi bir noktaya gelmis bulunmaktadir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284