KMÜ’ye Yeni Baslayan Ögrencilerin Dilinden Üniversite

Yeni baslayan ögrenciler KMÜ’yü anlatti

KMÜ’ye Yeni Baslayan Ögrencilerin Dilinden Üniversite

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2014-2015 egitim ögretim döneminin baslamasiyla birlikte üniversite hayatina da ilk kez adim atan ögrenciler, üniversite ve Karaman’a dair izlenimlerini anlatti.
“Yeni açilan bir üniversite olmasina ragmen çok iyi”
Ankara’dan Karaman’a gelerek KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Isletme Bölümünde ögrenimine baslayan Bugra Demirtas, üniversite hakkindaki düsüncelerini “Yeni açilan bir üniversite olmasina ragmen bekledigimden çok daha iyi buldum. Küçük bir üniversite beklerken, oldukça büyük bir yerleskeyle karsilastim. Kampüsün daginik olmamasi, her seyin bir düzen içinde olmasi çok hosuma gitti.” seklinde ifade etti.
Osmaniye’den gelen ve KMÜ IIBF Isletme Bölümünde egitime baslayan Sinem Erkayiran “Üniversitedeki hocalarimizin ilgili davranmasi, yol gösterici olmaya çalismalari beni etkiledi. Yurtla üniversitenin arasinin bu kadar yakin olmasina da çok sevindim. Karaman’i ise oldukça sirin buldum. Insanlari gayet sicakkanli.” dedi.
“Kayit bir günümüzü alir diye düsünerek geldik, bes dakikada kayit yaptirdik”
KMÜ Hemsirelik Bölümüne baslayan Nazmiye Koca üniversiteye dair izlenimlerini anlatirken “Biz ailemle Aksaray’dan gelirken kayit bir günümüzü alir, aksama kadar sürer diye düsünüyorduk. Bes dakikada isimiz bitince ailem de ben de sasirdik. Üniversiteyi gezerken sosyal tesislerin yeni açildigini duydum. Çok sansliyiz, çok begendim, tesisler oldukça genis ve güzel.” seklinde konustu.
“Karaman gürültüsüz, sakin, huzurlu bir sehir”
Istanbul’dan KMÜ’ye gelerek IIBF Iktisat Bölümünde ögrenime baslayan Nurcan Çelik “Istanbul’dan sonra Karaman’a gelince gürültüsüz, sakin, huzurlu bir sehirle karsilastim. Ulasimin kolay olmasi, her yerin birbirine yakin olmasi buranin önemli bir avantaji bana göre. Daha önce Mersin’de üniversiteye gidiyordum; biraktim, buraya geldim. Samimi ve sicak bir ortam var, simdilik memnunum.” dedi.
Mersin’den gelerek KMÜ Kazimkarabekir Meslek Yüksekokulunda (MYO) egitime baslayan iki arkadas; Yerel Yönetimler Programi ögrencisi Ayse Arslan ve Büro Yönetimi Programi ögrencisi Merve Incik “Memleketimize yakin oldugu için burayi seçtik. Kampüsün sosyal alanlarini ve spor tesislerini gezdik, çok begendik. Kazimkarabekir Meslek Yüksekokulu binasi da yeni yapilmis, her sey çok güzel. Sadece sosyal alanlarin Kazim Karabekir’de de olmasini isterdik.” seklinde konustular.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284