Kur`an Dersi 5. Sinifta Baslayacak

Ders müfredati Talim Terbiye Kurulu Baskanligi`nin onayindan geçti. Hedef ögrencilere Kur`an`i dogru ve güzel okumayi ögretmek, bazi sure ve ayetleri kurallarina göre ezberletmek.

Kur`an Dersi 5. Sinifta Baslayacak

Ortaögretim ve lise programinda yer alan Kur'an-i Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayati derslerinde hangi konularin nasil islenecegine dair genelge yayinlandi. Milli Egitim Bakanligi uzmanlari tarafindan tartisilan ders müfredati Talim Terbiye Kurulu Baskanligi'nin onayindan geçti.
SURELER EZBERLENECEK
Ögrenciler Kuran-i Kerim dersiyle ilk olarak 5. sinifta tanisacak ve ilk derste Kur'an-i Kerim'in neden okunmasi gerektigi anlatilacak. Ayrica Kur'an-i Kerim'i ile ilgili ünitede Kur'an kissalari, dualari, kavramlari hakkinda bilgiler verilecek. Ikinci ünitede ise Kur'an okumayi ögretilecek. Harfler, harflerin okunusu, harekeler ögrencilere tek tek ögretilecek. Ögrenmelerini kolaylastirmak için koro halinde seslendirmeleri saglanacak. Ögrenciler Kur'an okumayi ögrendikleri zaman ilk olarak Bakara suresini okuyacak. Ayrica Sübhaneke, Salli, Barik dualari ile Ihlas ve Kevser sureleri ezberlenecek.
6. sinifta Kur'an-i Kerim'i güzel okumanin önemi üzerinde durulacak. Ögrencilere tecvit, yani kurallarina göre güzel okuma dersi verilecek. Dua, zikir, tesbih ve secde kavramlari hakkinda bilgiler de bu dersin kapsami içinde bulunacak. Ögrenciler 6. sinifta Bakara ve Yasin surelerini okuyacak, Amentü duasi, Felak, Nas gibi sureleri ezberleyecek.
Ögrenciler 7. sinifa geldiklerinde Kur'an-i Kerim'in Islam dinindeki yerini ögrenecek, verdigi mesajlari anlamaya çalisacak. Kur'an okuma çalismalarinda da bir asama daha ilerlenecek. Harfleri uzatma, harflere vurgu yapma gibi bilgiler verilecek. 7. sinifta ezberlenecek dualar arasinda Kafirun, Fil, Kureys, Maun sureleri yer alacak. Ögrenciler anlamlarini da ögrendikleri bu sureleri koro halinde tekrar ederek ezberlemeye çalisacak.
8. sinifta da yine Kur'an-i Kerim'in mesajlari üzerinde durulacak. Hz. Yakub, Hz. Yusuf gibi peygamberlerin kissalari ögrenilecek. Furkan, Rahman, Cuma gibi surelerin okunacagi derste Asr, Kadir surelerive Ayetül Kürsi duasi anlamlariyla birlikte ezberlenecek.


Kaynak: Bugün
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284