Kâzımkarabekir’de Eğitim Günleri Yapıldı

Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve KMÜ Gençlik Kulübü Topluluğu öncülüğünde, dernek gönülleri eğitmenliğinde, Kâzımkarabekir Piri Reis İlkokulunda eğitim günleri düzenlendi.

Kâzımkarabekir’de Eğitim Günleri Yapıldı

Kâzımkarabekir Eğitim Günleri'nin ilk günü çocuklara “Sosyal Medya Okuryazarlığı” Eğitimi verildi.

Eğitimi veren Gönüllü Eğitmen Hanife Aydın, “Sosyal medya kullanımının ilkokul çağlarına kadar düştüğü bir çağdayız. Evet, çocuklarını bu ortamdan uzak tutamayan ebeveynler söz konusu. Ancak çocuk ailesi ne kadar istemese de arkadaş ortamında dışlanılan olmamak, muhabbeti sürekli dönen sosyal medya konusundan uzak kalmamak adına hep merak içinde. Ne var burada? Annem, babam, abim, ablam, amcam, teyzem neden sürekli telefonla birlikte? Çocuğun kafasını kurcalayanlar bunlar aslında. Çocuğa facebook, instagram açamazsın deyip ona bir alternatif sunmadıkça çocuk sosyal medyaya yönelmeye devam ediyor. Anne baba örnek olmadıktan sonra çocuğun kendine yol çizmesi mümkün değil. Sosyal medya hesapları açmalarına engel olamasanız da en azından çocuğun orada neler yaptığına, izlediği videolara, girdiği internet sitelerine müdahil olabiliriz. Çocukları başıboş bırakmayalım. Anne babalarını örnek alarak büyüsünler, sosyal medyada gördükleri anormal örneklerle değil. Elimizden geldiğince çocuklara sosyal medyayı, interneti doğru kullanmayı ögrettik. Sıra anne-babanın çocuğuna vereceği eğitimde” dedi.

Kâzımkarabekir Eğitim Günleri'nin ikinci günü öğrenci velilerine “İnternetle Hayat Kolay” eğitimi düzenlendi. Gönüllü Eğitmen Burak Ayık eşliğinde kadınlara e-devlet, e-posta, e-randevu, e-belediye, görüntülü haberleşme, dijital bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı konularını içeren "İnternetle Hayat Kolay" Eğitimi düzenlendi.

Kâzımkarabekir Eğitim Günleri'nin üçüncü günü çocuklara Kodlama Eğitimi verildi. Gönüllü Eğitimen Neslihan Tuncer ve dernek gönüllüsü Ramazan eşliğinde 4. sınıf öğrencisi 45 çocuğa Kodalama eğitimi verildi. Çocukların enerjileriyle neşe kattığı interaktif eğitimlerde, oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dili olan Scratch programı hakkında bilgi verildi. Çocukların bilgisayar karşısında tüketici konumdan çıkıp üretici olmalarını ve algoritmik düşünce sistematiğini içselleştirmelerini hedefleyen eğitim çocuklar için kod okuryazarlığına giriş niteliğinde oldu.

Eğitime, İlçe Kaymakamı İbrahim Gökmen, Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Haşim Tunca’da ziyarette bulunarak iyi dileklerini ilettiler.

Eğitimler hakkında açıklama yapan Karaman Gençlik Kulübü Derneği başkanı Ayşe Yağmur Süzer, “Derneğimizin Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında ilçemizde 3 gün süren eğitimleri tamamlandı. Bu eğitimlerin devamını ilimiz okullarında da gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Eğitimler Habitat Derneği koordinatörlüğünde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türk Telekom Grubu, Microsoft Türkiye, Türkiye Vodafone Vakfı’nın da destekleriyle ilgili konularda “Gönüllü Eğitmenler” yetiştirerek iller bazında çocuklara, gençlere ve kadınlara ulaşmayı hedeflemektedirler. Biz de dernek olarak Karaman ilinde bu eğitimlerin önemini bildiğimiz için destek vermekteyiz. Gönüllülerimizi gönüllü eğitmen olmaları için teşvik etmekte ve işlerini kolaylaştırmaktayız. Eğitimlerimize yerelde destek veren İlçe Kaymakamımız İbrahim Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haşim Tunca ve okul müdürümüz H.Arif Yalçın ve eğitimlerimizi veren gönüllülerimize teşekkür ederim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284