Lale Köyü Ögrenci Velileri:

Ilimize 20 kilometre uzaklikta bulunan merkeze bagli Lale köyünde okuyan ögrenciler okullarina ulasabilmek için hergün yagmur, çamur, kar demeden kilometrelerce yol yürümek zorunda kaliyor.

Lale Köyü Ögrenci Velileri:
Çocuklarini okula gönderirken yolda baslarina gelebilecek tehlikelerden dolayi tedirgin olan ögrenci velileri yetkililere seslerini duyurmak adina KGRT ekibini köye davet ederek durumun yerinde tespitinin yapilmasini istediler.
Okul Aile Birligi Baskani Rabia Dogan, KGRT ekibi araciligiyla seslerini yetkililere duyurmak istediklerini belirterek, “Bizim çocuklarimizin cani tehlikede. Köyümüzün Karaman-Mersin karayolu üzerinde bulunmasi nedeniyle yogun bir araç trafigi var. Çocuklarimizda okullarina varabilmek için bu yolu kullaniyor. Birkaç kez bu yol üzerinde ölümlü ve yaralamali kaza oldu. Çocuklarimizi sabah okula gönderirken ve aksam eve dönünceye kadar her an kaza olacak korkusu tasiyoruz. Okula gelip gittikleri yol tarla içi. Okula varincaya kadar çocuklarimizin ayaklari yariya kadar çamura batiyor. Bu sekilde ne ögretmen, ne de müdür okula girmelerine izin vermiyor. Çocuklarimiz bu durumda ne yapsin. Birinci sinifa giden çocuklarimiz bu çamuru temizlese ne kadar temizleyebilir. Biz bu konuyu Milli Egitim Müdürlügü’ne kaç kez ilettik. Ama bir sonuç alamadik. Biz devletimizden çocuklarimizin rahat bir sekilde okula gidip gelebilmeleri için servis istiyoruz” dedi.
Ögrenci velisi Abit Kara’da devletin köylerine her türlü imkana sahip bir okul yaptirdigini ancak köylerinin daginik bir yerlesime sahip olmasi nedeniyle çocuklarinin okula gidip gelmede sikinti yasadiklarini belirterek Milli Egitim Müdürlügü’nden servis istediklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284