Liseler Arası Münazara Yarışmasının Finali Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası münazara yarışmasının finali Piri Reis Kültür Merkezinde yapıldı.

Liseler Arası Münazara Yarışmasının Finali Yapıldı
Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Bu yıl Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi ev sahipliğinde 39 okulun katılımı gerçekleşen ve elemelerin 5 hafta boyunca süren yarışmalarda okullar kıyasıya mücadele ederken Karaman Lisesi ile İrfan Ataseven Anadolu Lisesi Tüm rakiplerini eleyerek finale katılmaya hak kazandılar.
Yarışmada finale kalan İrfan Ataseven Anadolu Lisesi, “Türkiye Avrupa Birliğine Girerek Ekonomik ve Siyasal Anlamda Daha da Güçlenir” derken, Karaman Lisesi de “Türkiye Bölgede ki Ülkelerle Birlik Olarak Ekonomik ve Siyasal Anlamda Daha da Güçlenir” dedi.
Düzenlenen yarışmada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, her iki ekibinde gerçekten birbirinden kıymetli savunmalar, birbirinden kıymetli işler yaptığını belirterek önemli olanın bu tür yarışmalarda sonuçtan daha çok ortaya çıkarılan ürünün olduğunu söyledi.
İl Müdürü Sultanoğlu, “Her iki okulumuzda bir sürü elemelerden, yarı finallerden geçerek buraya geldiler. Yarışmanın neticesinde mutlaka bir birinci, bir ikinci olur. Jürimiz üniversitemizdeki birbirinden kıymetli akademisyenlerden oluşmaktadır. Ben her iki lisemizin de idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Çok ciddi bir emek var. Çocuklarımız araştırmalar yapmışlar, emekler vermişler” dedi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyelerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmada, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi 88 puan alarak birinci olurken, Karaman Lisesi de 84 puan ile ikinci oldu.
Yarışmada, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ayhan Kadırhan’ın dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284