Liselere Kayitlar Bugün Basliyor

Sinavsiz ögrenci alan ortaögretim kurumlarinin 9. siniflarina yeni ögrenci kayitlari bugün basliyor. Elektronik ortamda yapilacak kayitlar 31 Agustos`a kadar alinabilecek.

Liselere Kayitlar Bugün Basliyor

Okullarin komisyonlarca belirlenen kontenjanlarina e-okul sistemi üzerinden ulasilabilecek. Ögrenci aday kayitlari genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Agustos tarihleri arasinda yapilacak.
Okul müdürleri kendilerine basvuran ögrencilerin kimlik, adres bilgilerini e-okul sisteminden TC Kimlik Numarasi ve ilkögretim ögrenci numarasiyla girerek kontrol edecek.
Genel liselere aday kayitlarinda bölge ve ikametgah esas alinacak. Genel liseye kayit olacak adayin ikameti, Ögrenci Yerlestirme Komisyonlarinca belirlenmis okulun bölgesi sinirlari içerisinde ise kaydi yapilacak.
Meslek liselerine kayitlarda bölge sinirlamasi olmayacak. Aday, 10 okul tercih edebilecek. Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine kayit yaptiramayacak.
Kesin kayitlar 7-14 Eylül tarihleri arasinda
Meslek liselerine yerlestirmede ilkögretim kurumu son 5 yillik yilsonu basari puanlarinin ortalamasi, esitlik halinde ise tercih önceligi, yine de esitlik halinde yasi küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapilacak.
Genel liselere yerlestirmede ise ilkögretim kurumu son 5 yillik yilsonu basari puanlari ortalamasi ve yasi küçük olan ögrenciye öncelik verilmek suretiyle aday kaydi yapilacak. Kontenjan fazlasi diger ögrenciler ikametine en yakin diger genel liselere dengeli bir biçimde dagitilacak.
Belirtilen bu hususlar disinda da herhangi bir okula yerlestirilemeyen ögrenciler için hem genel liselerde hem de meslek liselerinde ikili ögretim yapilacak.
Ögrencilerin aday kayit sonuçlari en geç 7 Eylül'de bakanligin internet sitesinde ilan edilecek. Ilan edilen listelere göre kesin kayitlar 7-14 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.
Sehit çocuklari istedikleri okula
Sinavsiz ögrenci alan ortaögretim kurumlarinda görev yapan yönetici, ögretmen ve diger personelin çocuklarinin kayitlari istemeleri halinde ikamet adreslerine bakilmaksizin görevli olduklari okullara yapilabilecek.
Kontenjan açigi olmasi halinde ögrencisini, kardesinin ögrenim gördügü veya anne-babanin çalistigi isyerinin bulundugu alanin dahil oldugu okula kayit yaptirmak isteyen velilerin talepleri de degerlendirilecek.
Terör saldirilari sonucu sehit olan ya da malul duruma düsen ögretmenin çocuklari, sehit, malul ve muharip gazi çocuklari ile özel egitime ihtiyaci olan ögrenciler, durumlarini belgelendirmeleri halinde istedikleri genel ve mesleki liselere kayit yaptirabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284