Makbule Orman Ortaokulu Avrupali Misafirlerini Agirliyor

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari kapsaminda Makbule Orman Ortaokulunca yürütülmekte olan “Europe in School” adli proje kapsaminda Italya, Ispanya, Polonya, Romanya Estonya ve Finlandiya’dan gelen 21 kisilik proje ekibi Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu ziyaret etti.

Makbule Orman Ortaokulu Avrupali Misafirlerini Agirliyor

Ziyarette, Makbule Orman Ortaokulu Müdürü Rahim Özkaya ”AB Egitim ve Gençlik Programindan Comenius Programi kapsaminda Italya, Ispanya, Polonya, Romanya Estonya ve Finlandiya ile hazirladigimiz “Europe in School” adli projemizin ana temasi çevredir. Bu kapsamda ortak ülkelerde ve okullarda yapilmakta olan iyi uygulamalari transfer etmeyi ve ilimizde yayginlastirmayi amaçlamaktayiz .” dedi. Proje katilimcilarindan Laura Fdez- Borrella’da söz alarak, “Ülkenizde ve Karaman’da bulunmaktan son derece mutluyuz. Daha önce ülkenize gelen arkadaslarimizdan duydugumuz sicakkanli insanlari ve Karaman insaninin misafirperverligini yerinde görme sansina sahip olduk. Bu ilgiden dolayi hepinize çok tesekkür ediyorum’’ dedi.
Avrupa’nin farkli ülkelerinden gelen idareci ve ögretmenleri agirlamaktan dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu “Egitim kurumlarimizda proje kültürünün olusturulmasi amaciyla il ve ilçe merkezlerinde Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari hakkinda 3500 ögretmenimize bilgilendirme seminerleri yapilmistir. Yapilan çalismalar sonucunda ilimizde 90 Avrupa Birligi projesi kabul edilmis olup, ilimize 2.441.330 AVRO finansman destegi saglanmistir. 20 Ocak 2013 tarihi itibariyle projeler kapsaminda 385 ögrenci, 668 idareci ve ögretmenimiz olmak üzere toplam 1053 personelimiz Avrupa ülkelerine giderek alanlariyla ilgili staj ve inceleme yapma imkâni bulmustur. Yine AB projeleri kapsaminda 703 kisi yurt disindan Karaman’a katilimci olarak gelerek Türk Milli Egitim Sistemini yakindan incelemistir. Projeler araciligiyla ilimizin tanitimina katkida bulunulmus, kültürler arasi kaynasmaya, yeni dostluklarin olusmasina ve proje konulariyla ilgili çalismalar yapilmasina vesile olunmustur. Bu güzel ve yararli çalismalari ortaya koyan ögretmen, ögrenci ve idarecilerimizi tebrik ediyorum ”dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284