Makbule Orman Ortaokulu Avrupa’ya Bizi Tanitiyor

AB Egitim ve Gençlik Programlari Comenius Projeleri kapsaminda Makbule Orman Ortaokulu proje sorumlulari çalismalarda bulunmak için Ispanya’ya gidiyor.

 Makbule Orman Ortaokulu Avrupa’ya Bizi Tanitiyor

Makbule Orman Ortaokulu proje sorumlulari Ispanya yolculugu öncesi ‘Europe In Our School’  adli  projeleri ile ilgili bilgi vermek için Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret ettiler.

Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Rahim Özkaya “Proje yürütücüsü okullar kendi ülkelerini, sosyal ve kültürel yasantilarini, cografi konumlarini tanitmayi; insanlar, ülkeler ve milletler arasindaki önyargilari yikmayi, kardeslik ve dostluk duygularini pekistirmeyi amaçliyor.  ‘Europe In Our School’  adli kültür ve çevre agirlikli proje çalismalarimiz kapsaminda 2 kisilik heyet 13–17 Ocak 2014 tarihleri arasinda Ispanya’nin Merida sehrine gidiyoruz. Proje koordinatörü olan okulumuzun yaninda Italya, Finlandiya, Estonya, Polonya ve Romanya’dan ögretmen ve ögrencilerin katilacagi çalisma gezimizde ev sahibi okulun proje ile ilgili yaptigi etkinlikleri yerinde inceleyecegiz. Kardes siniflari gezip, dostluk ve kardeslik ormanina fidan dikecegiz. Proje kapsaminda simdiye kadar yapilmis çalismalari gözden geçirerek ileriki dönem için yapilacak çalismalari planlayacagiz” dedi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, köklü ve zengin bir kültürel mirasa sahip oldugumuzu belirterek Anadolu’nun degerlerini bu proje vesilesiyle Avrupa insanina tanitmanin iyi bir firsat oldugunu söyledi. Il Müdürü Sultanoglu, projeden sorumlu taraflar kendi milletlerinin kültürel degerlerini ortaya koyarak bu çalismalarin toplumlar arasinda ihtiyaç duyulan kardeslik ve dostluk gibi manevi unsurlari gelistirmeye katki saglayacagini ifade etti.  
Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ziyaretten duydugu memnuniyeti belirterek projede emegi geçen idareci ve ögretmenlere tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284