Makbule Orman Ortaokulu Polonya Yolcusu

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Projeleri kabul edilen Makbule Orman Ortaokulu proje ekibi proje toplantisi yapmak üzere Italya’ya gidiyor.

Makbule Orman Ortaokulu Polonya Yolcusu

Makbule Orman Ortaokulu Proje ekibi toplanti öncesinde Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdi. Strateji Biriminden sorumlu Sube Müdürü Yavuz Selimoglu’nunda katildigi ziyarette Okul Müdürü Rahim Özkaya, “Europe in Our School” adli projemiz kapsaminda 4 kisilik proje ekibimiz 06-13 Ekim 2013 tarihleri arasinda Polonya’da gerçeklestirilecek olan proje toplantisina katilacaktir. Ortak ülkelerin kültürlerini ve yasantilarini birinci agizdan tanitmayi, ön yargilari yikmayi, okullar, ögretmenler ve ögrenciler arasinda kalici dostluklar kurmayi, kurulan bu dostluklari gelistirmeyi amaçlayan proje kapsaminda yapilacak çalisma ziyaretinde Polonya’daki proje ortagi okulun yaptigi çalismalar izlenecek, kardes siniflar gezilerek yapilan etkinlikler yerinde görülecektir. Ayrica proje çalismalari kapsaminda Polonya’da olusturulan dostluk ve kardeslik ormanina fidan dikim çalismasi yapilacaktir.” dedi.
Makbule Orman Ortaokulu Proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu yaptigi açiklamada, “Farkli kültürlerin bir araya gelerek, ülkeler arasi var olan önyargilari kaldirmaya yönelik yapmis olduklari çalismalari takdirle izlemekteyiz. Bu tür proje çalismalari ile okullarimiz hem ülkeler arasi dostluk ve baris köprüleri olusturulmasina katkida bulunulmakta hemde egitim alaninda karsilikli iyi uygulamalari transfer etme sansina sahip olmaktadirlar. Bu anlamli projeyi hazirlayan basta okulumuzun idareci ve ögretmenlerine tesekkür ediyor, basarilar diliyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284