MEB, 50 Bin Ögrenciyi Internetten Üniversiteye Hazirlayacak

Milli Egitim Bakanligi (MEB), 50 bin ögrenciye internet üzerinden YGS ve LYS`ye yönelik ileri derece matematik ve fizik egitimi verecek. Ögrenciler elektronik söz isteyebilecekleri sisteme, cep telefonu ve tablet bilgisayardan da baglanabilecek.

MEB, 50 Bin Ögrenciyi Internetten Üniversiteye Hazirlayacak
MEB Bilgi Islem Grup Baskani Volkan Akçay, 12. sinif ögrencilerine yönelik YGS ve LYS'ye destek projesi hazirladiklarini belirtti.
''e-LYS Projesi'' kapsaminda ögrencilerin web tabanli olarak olusturulan interaktif siniflarda ileri düzeyde matematik ve fizik dersleri alacagini dile getiren Akçay, proje kapsaminda 50 bin ögrenciye egitim vereceklerini söyledi.
''Ögrencilerin bir kismi evlerinde bilgisayarlarinin basinda, yatili ögrenciler de etüt salonlarinda bu dersleri alacaklar'' diyen Akçay, projeyle ögrencilere üniversite sinavlarinda basarili olmalarina yönelik egitimin verilecegini söyledi.
Projede Aydin Adnan Menderes Anadolu Lisesi ögretmenlerinin gönüllü görev aldigini bildiren Akçay, ögrencilerin bilgisayarlar basindan soru sorabileceklerini, egitim materyallerine elektronik posta yoluyla ulasabileceklerini belirtti.
Internet üzerinden ulasilacak sistemde ögrencilere konularin etkilesimli olarak anlatilacagini bildiren Akçay, ''Ögrenciler sisteme baglanarak elektronik olarak söz isteyecek. Söz verildiginde sesli ve görüntülü olarak sisteme baglanacaklar. 50 bin kisiyi etkilesimle isin içine katan bir yapi. Bunun dünyada baska bir örnegi yok. Ögrencilerin yaklasik 5 bini evlerinde baglanabilecek. 45 bin ögrenciyi ise yatili okullardaki ögrencilerden seçecegiz. Proje, Aralik ayinda baslayacak'' dedi.
SÖZÜ ELEKTRONIK OLARAK ISTEYECEKLER
Söz konusu projenin SBS için de uygulandigini hatirlatan Akçay, ''Ögrencilerimize üniversiteye hazirlikta daha çok destek saglamak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Projenin hedef kitlesi de genellikle Anadolu'dan gelen, dershane imkani olmayan, maddi imkanlari çok iyi olmayan, yurtta kalan çocuklar. Onlara egitimde firsat esitligi götürmek için bu projeyi hazirladik. Bunu da basardigimiz için çok mutluyuz'' diye konustu.
Projeden yararlanmak isteyenlerin Milli Egitim Bakanligi'nin internet sitesinden 27 Kasim'a kadar basvurabilecegini dile getiren Akçay, basvurularin arasindan yapilacak seçimle ögrencilerin belirlenecegini kaydetti.
Ögrencilerin seçiminde agirligin yatili okullardaki ögrencilere vereceklerine dikkati çeken Akçay, egitimlerin yaklasik 8 ay sürecegini söyledi. Akçay, yatili okullardaki ögrencilerin haftada 8 saat, evden baglananlarin ise haftada 4 saat egitim alacagini bildirdi.
Projenin açilisini Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer'in web tabanli olarak yapacagini ifade eden Akçay, ögrencilerin tablet bilgisayarlardan ve cep telefonlarindan da sisteme girebileceklerini kaydetti.
BAKANLIGA BAGLI 55 BIN KURUMA INTERNET SITESI
Akçay, ayrica okuldan halk egitim merkezine kadar MEB'e bagli 55 bin kurumun internet sitesini dizayn ettiklerini de belirtti.
Türkiye ve dünyada bu tür bir uygulamanin olmadigini vurgulayan Akçay, yeni uygulama sayesinde duyurularin ayni anda 55 bin internet sitesinde yer aldigini söyledi.
Sitelerin tamaminin standardinin ayni oldugunu bildiren Akçay, yil sonuna kadar bakanliklarina bagli tüm kurumlarin yeni internet sitelerini kullanmaya baslayacagini da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284