MEB ve YÖK`ten Lise Anlasmasi

MEB ile YÖK lise ögrencileri ve ögretmenlerinin üniversitelerdeki etkinliklerden yararlanmasini saglayacak bir anlasmaya imza atacak.

MEB ve YÖK`ten Lise Anlasmasi

Buna göre liseliler, üniversiteye gidip ders izleyebilecek. Milli Egitim Bakanligi (MEB) okullar için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. YÖK ile isbirligi halinde gerçeklestirilecek projeye göre liselerde okuyan ögrenciler üniversitede derse girebilecek ve buradaki sosyal faaliyetlere katilabilecek. Öte yandan üniversite ögrencileri de liselerde veya ortaokullarda ögretmenlik yapabilecek.
MEB, Yüksek Ögretim Kurumu (YÖK) ve üniversiteler arasinda yapilan protokol kapsaminda artik üniversiteler ile okullar iç içe olacak. Geçtigimiz günlerde Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Altindag Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda pilot uygulamasi gerçeklestirilirken projenin 81 ile yayilmasi için çalismalar baslatildi. Böylece bakanlik okullarda egitimin niteligini gelistirecek, ögrencilerin ögrenme basarilarini artiracak ve lise ögrencilerinin ileri düzeyde ögrenim görmesini saglayacak.
ORTAK ÇALISMAYA IZIN
Hayata geçirilen protokol kapsaminda lise ögrencileri, ögretmenleri ve okul yöneticileri üniversite kütüphanesinden ve sosyal faaliyetlerinden yararlanacak. Ögretmenler çalismalarini üniversitede yapabilecek. Üniversite ögrencisi ve lise ögrencisi birlikte ortak çalismalar yapabilecek ve ilgi duydugun alanlarda derslere katilabilecek. Ayrica üniversite bünyesindeki ögrenci topluluklari ile okullarda yer alan ögrenci kulüpleri arasinda ortak etkinlik düzenleyecek. Öte yandan ögretmenler üniversitede yüksek lisans veya doktorasini yapacak.
LISEDE STAJ YAPACAKLAR
Üniversite ögrencileri ise okullari bilimsel arastirmalar için bir laboratuar olarak kullanabilecek ve akademisyenler ile ögretmenler isbirligi içerisinde bilimsel arastirmalar yapabilecekler. Üniversitenin dis hekimligi bölümünde okuyan ögrenciler ücretsiz olarak ögrencileri dis taramasindan geçirecek. Böylece hem üniversite ögrencileri staj yapma imkanina sahip olacak hem de lise ve ortaokul ögrencilerinde dis sagligi bilinci olusturulacak. Ayrica üniversitenin egitim fakültesi ögrencileri de uygulamali egitim için okullardan yararlanabilecek.
YÖK: "KAPILARINIZI OKULLARA AÇIN"
Milli Egitim Bakanligi ile anlasan YÖK konuyla ilgili üniversitelerin rektörlerine yazi göndermeye basladi. Bu kapsamda YÖK üniversitelere gönderecegi yazida 'Üniversitenizi bulundugunuz ilin veya ilçenin okullarina kapilarinizi açin' talimati verecek. Bu sayede tüm üniversitelerin liselerle kaynasmasi için harekete geçilmis olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284