MEB`den Matematige Nester!

Bu yil YGS`de 700 bin ögrencinin matematik alaninda `sifir` çekmesi MEB ve TÜBITAK`i harekete geçirdi.

MEB`den Matematige Nester!

Isbirligi kapsaminda müfredat bastan sona yenilenecek. Ögrencilerin zorlandigi bölümler daha anlasilir yöntemlerle anlatilacak. Kiz ögrencilerin matematige ilgisi artirilacak.
Yüksekögretime Geçis Sinavi'nda (YGS) giren 1 milyon 837 bin adaydan 700 bini matematik alaninda sifir çekti. Matemetikte yasanan basarisizliga çözüm bulmak ve sifirci ögrencilerin sayisini azaltmak için Milli Egitim Bakanligi (MEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) isbirligine gitti. MEB öncelikle matematik müfredatini bastan sona yenilemeyi planliyor.
MÜFREDAT SADELESECEK
Protokol kapsaminda TÜBITAK, okullardaki ders müfredatlarini gelistirmek ve ögrencilerin anlayabilecegi bir düzeye getirmek için yogun bir çalisma içerisine girdi. Özellikle matematik alaninda önemli ve ögrencilerin zorlandigi bölümler incelenecek. Bu bölümlerin daha basit ve anlasilir yöntemleri arastirilarak müfredata dahil edilecek.
Buna göre anlasilir ve somut kavramlar müfredata eklenecek. Ögrencinin bu ders için analitik kavrama yetenegini gelistirmeye dönük çesitli arastirmalar yapilacak. Ayrica kiz ögrencilerin matematikte daha az basarili oldugu tespit edilirken, kiz ögrencilerin ilgisinin artirilmasi için çalisma yürütülecek.
FEN VE INGILIZCE'YE DE YENILIK
Matematik alaninin yani sira yine ögrencilerin büyük oranda zorlandigi fen bilimleri ve Ingilizce derslerinde de önemli degisikliklere gidilecek. Müfredat yeniden incelenerek zor bölümler tespit edilecek. Çalismalarini hizlandiran TÜBITAK uzmanlari bu kapsamda yurtdisinda yayinlanan önemli eserleri de incelemeye alacak.
Basari egrisi düsüyor
2012 YGS sonuçlarina göre sinavi geçerli sayilan 1 milyon 837 bin adaydan 50 bin 805'i 'sifir' aldi. 700 bin adayin ise matematikten sifir puan almalari elestiri konusu oldu. 2012 YGS'de 'sifir' puan alanlarin orani, önceki iki yila göre artis gösterdi. Bu yil 50 bin 805 adayin puanlari 0.5'ten küçük oldugu için hesaplanmazken, bu sayi geçen yil 38 bin 269, 2010'da ise 14 bin olarak belirlendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284