Meslekî Eğitimde İş Birliği İçin İmzalar Atıldı

Millî Eğitim Bakanlığının ülke genelinde başlatmış olduğu meslekî eğitim konusunda çalışmalarını sürdüren Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü bu alanda imzalamış olduğu iş birliği protokolleriyle yeni atılımlar gerçekleşiyor.

Meslekî Eğitimde İş Birliği İçin İmzalar Atıldı

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğünün meslekî eğitimdeki çalışmaları devam ediyor. Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte İl Millî Eğitim Müdürlüğü, meslekî eğitim ile ilgili yeni adımlar atarak uluslararası alanda markalaşmış ve Karaman’da faaliyet gösteren yedi işletme ile iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokollerle birlikte Karaman Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karaman Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine işletmelerde staj imkânı sunulacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, meslekî eğitimin sahada hayata geçmesi açısından imzalanan protokollerin önem arz ettiğinin altını çizdi. Mehmet Çalışkan, “25 Aralık 2021'de 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan düzenleme mesleki eğitim için bir dönüm noktası oldu. Bu tarihten itibaren meslekî eğitim hem işveren hem de öğrencilerimiz için cazip bir hale getirildi. Meslekî eğitim konusu bizim için memleket meselesidir. Bu düsturla hareket ederek Karaman’da alanında söz sahibi yedi işletmemiz ile iş birliği protokolü imzaladık. Bizim amacımız öğrencilerimizin alanıyla ilgili teorik bilgilerini pratiğe döküp öğrenmesi için gerçek iş ortamında tüm süreçlerde aktif olarak yer almasıdır. Bu açıdan imzaladığımız protokoller öğrencilerimizin iş yaşamına önemli katkılar sağlayacaktır. İmzalan protokollerin işletmeler ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokoller çerçevesinde Biskot Bisküvi Gıda San. Tic. A.Ş., Döhler Gıda San. A.Ş., Anı Bisküvi Gıda San. Tic. A.Ş., Modern Çikolata Gıda San. Tic. A.Ş., Şimşek Bisküvi Gıda San. Tic. A.Ş., İsmailoğlu Pazarlama İnş. San. Tic. Ltd. Şti. ve Grand Otel Karaman Berna Otelcilik Ltd. Şti.’nin işletme yetkilileriyle meslekî eğitim iş birliği konusunda çalışmalar yürütülecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284