Milli Eğitim Müdürlüğünden Üç Önemli MEVKA Projesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı proje ekipleri tarafından MEVKA’ya sunulan ve projelendirilmesi kabul edilen üç projenin imza töreni yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden Üç Önemli MEVKA Projesi

Milli Eğitim Müdürlüğü; AR-GE ekibi tarafından sunulan, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje ortağı olduğu ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Teknik Destek Programı kapsamında hibelendirilen “Karamanlı Mobilyacılara CNC Öğretiyoruz” projesi çerçevesinde Karaman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Teknolojisi bölümüne CNC makinesi alınarak ve bu makine ile uyumlu çalışacak bir bilgi teknolojileri sınıfı kurulacak. Projeyle CNC operatörlerinin bilgi ve becerilerinin uygulamalar yaparak geliştirilmesi, iş verimleri ve yeni teknolojilere uyumlarının arttırılması ve mesleki becerilerinin artırılmasına katkı sağlaması amaçlanıyor. Ayrıca yetiştirilen CNC makine operatörleri sayesinde istihdama yönelik önemli bir adım da atılacak.
Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Teknik Destek Programı kapsamında hibelendirilen birdiğer proje ise Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje ortağı olduğu “Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller” oldu. Bireyleri tüketicilikten üretime, keşfetmeye, ülkeyi kalkınma yolunda değiştirmeye ve girişimciliğe yönlendirmeyi amaçlayan proje ile kurulacak Maker Atölyelerinde ahşap ve metal CNC makineleri, elektronik, robotik-kodlama gibi ileri teknoloji kategorilerinde üretim yapılabilecek. Proje kapsamında Karaman Merkez ilçe ve diğeri Ermenek ilçesinde olmak üzere 2 tane maker atölyesi kurularak gençlere ve eğitimcilere uzmanlarca eğitimler verilecek. Eğitimler neticesinde sürdürülebilirliğinin sağlanarak bu mekânların eğitim ve inovasyon atölyeleri olmaları planlanıyor.
Ayrancı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından MEVKA’ya sunulan ve kabul edilen son proje ise “Girişimciliğe İlk Adım: İnoatölye ve Robokod Hareketi” oldu. Projeyle teknolojinin ve girişimciliğin önemli olduğu günümüzde Ayrancı ilçesindeki potansiyel erken dönem girişimcisi gençlere ve ortaokul çağı öğrencilere girişimcilik becerileri kazandırmak fikriyle, girişimcilik becerilerinin yanı sıra teknolojik alanda da beceriler kazandırmak adına kodlama atölyesi kurularak özellikle robotik ve kodlama alanında lise öğrencilerinin girişimcilik becerileri artırılacak ve istihdama katkı sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284