Morcalı Köyünden Aziz Sancar Olmaya

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yıldız tarafından önerilen “İzle, Anla, Uygula, Başar” adlı TÜBİTAK projesi, 307 projeden arasından desteklenmeye karar verilen 28 projeden biri olmaya hak kazandı.

Morcalı Köyünden Aziz Sancar Olmaya
TÜBİTAK’ın doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla desteklediği 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında kabul edilen projeyle Karaman Morcalı ortaokuluna 15 farklı köyden 6. sınıfa devam eden 30 öğrenciye üniversitede fen bilimleri eğitimi ve geceleri teleskop uygulamaları eğitimi verilecek. Bunun yanı sıra Konya bilim merkezinde Planetaryum Gezisi, Robotik atölyesinde öğrencilerin kendi kodlarını yazdıkları robotlar çalıştırmaları, çocuklar uygulamalı olarak birbirlerinin göz muayenelerini yapmaları gibi birçok etkinliğe katılacaklardır. Ayrıca Doğa gezisi kapsamında Karaman ilinin birçok tarihi ve kültürel programlarına öğrencilerimizin en iyi şartlarda katılımları sağlanacak.
4-13 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan programda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin öğretim üyesi ve Proje yürütücüsü Doç. Dr. Murat Yıldız yaptığı açıklamada “Ayrıca konusunda uzman, farklı alanlardaki üniversite ve milli eğitim tecrübeli personelin sahip olduğu kazanımları disiplinler arası bir özümseme ile öğrencilere aktarması ve bu çocuklarımızı 2023 vizyonu kapsamında, bu günün 6. Sınıflarının 2023’ ün üniversitelisi olduğu göz önünde bulundurularak bilimsel bir bakış açısı kazandırılarak o günün bilim ve teknoloji taleplerine cevap verecek bir kafa yapısına sahip olması projenin amaçlarından biridir” dedi.
Morcalı ve Bucakkışla Ortaokulu öğrencileri ile gerçekleştirilecek olan Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesinin açılış töreni ise 4 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Grand Karaman Otel’de gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284