Mucit Ögrencilerimizin Büyük Basarisi

Ilimiz okullarindan Hatice ve Hakki Polat Ortaokulu’nun “Enerjisini Dogadan Alan Korkuluk” adli projesiyle katildigi, Milli Egitim Bakanligi ile TÜBITAK isbirliginde yapilan, “9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalismasi: Bu Benim Eserim Final Sergisi ve Ödül Töreni” Ankara’da gerçeklestirildi. Millî Egitim Bakani Nabi Avci’nin katilimiyla yapilan törende Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ve sube müdürleri de hazir bulundu.

Mucit Ögrencilerimizin Büyük Basarisi

Yapilan jüri degerlendirmesi sonucunda Ermenek Hatice ve Hakki Polat Ortaokulu’nun “Enerjisini Dogadan Alan Korkuluk” adli projesi, ülke genelinde katilim gösteren 42 binden fazla proje içinde birinci olarak ilk 50 eser arasinda yer aldi. Final sergisinde Türkiye genelinden 100 proje eseri sergilendi.
Gelecegin bilim insani olma potansiyeline sahip çocuklari erken yaslarda kesfedip var olan yeteneklerini gelistirme amaciyla her yil gerçeklestirilen “Bu Benim Eserim” adli çalismanin final sergisi ve ödül törenine, 7. sinif ögrencileri Hasim Koruk ve Emre Özdemir’in projesi ile katilim saglandi. “Enerjisini Dogadan Alan Korkuluk” adli çalismanin danismanligini, ögretmenleri Emine Özlem Karaduman ve Adem Karaduman yapti. Su ve günes enerjisi kullanilarak korkulugun hareket ettirilmesi amaçlan çalisma, daha önce Mersin Bölge sergisinde 87 proje içinde elemelerden geçerek Ankara finaline katilmaya layik görülmüstü.
Törende bir konusma yapan Millî Egitim Bakani Nabi Avci, milletin daha bayindir bir gelecege kavusmasi adina yüklendikleri misyonu yerine getirmek amaciyla çocuklarin ilgi, istek ve yetenekleri dogrultusunda yetistirilmeleri ve gelecege hazirlanmalari için çalismalarini güçlendirerek devam etmeye gayret gösterdiklerini vurguladi.
Daha sonra projeye basvurarak matematik ve fen bilimleri alanlarinda dereceye giren birinci ve ikincilikte yer alan 100 ögrenciye katilim belgeleri ve tabletleri ile danisman ögretmenlere plaketleri verildi.
Tören sonrasi ilimize gelen proje ekini makaminda kabul eden Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu çalismalarindan dolayi ögretmen ve ögrencileri tebrik ederek, basarilarinin devamini diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284