Müdür Odalari Sinif Oluyor

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Ömer Dinçer, derslik ihtiyacini gidermek için okullardaki sinif isgallerinin bitirilmesini istedi.

Müdür Odalari Sinif Oluyor
Milli Egitim Bakanligi, zorunlu egitimin 12 yila çikarilmasiyla artan derslik ihtiyacini müdür saltanatini sonlandirarak çözecek. Bakanlik, müdür odasi olarak siniflarin isgal edilmesini bitirmek için harekete geçti. Müdür odasinin 32 metrekareden büyük olmamasi, müdür yardimcilarinin da ayni odada çalismalari yönünde çalisma baslatildi.
Ilk Uygulama Antalya’da
Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Ömer Dinçer, il milli egitim müdürlerine gönderdigi genelge ile yönetici odalarinin yeniden düzenlenmesi için talimat verdi. Bakan Dinçer, genelgesinde, temel ve ortaögretimde okullasma oraninin artisina paralel olarak derslik ihtiyacinin da her geçen gün arttigini belirterek, derslik basina düsen ögrenci sayisinin 30'un altina çekilmesi ve egitim-ögretimin daha nitelikli ve kaliteli hale getirilmesi içen her yil çok önemli miktarda kamu kaynaginin yeni okul veya derslik yapimina tahsis edildigini hatirlatti. Bakan Dinçer, derslik ihtiyacinin her geçen gün artmasina ragmen okullarda yapilan incelemelerde bazi okul mekanlarinin mimari projesine uygun olarak kullanilmadigini, derslik olarak belirlenen egitim ögretim alanlarinin yönetici odasi ya da büro olarak kullanildigini tespit ettiklerini bildirdi. Bakan Dinçer açiklamasinda "Su an sadece Antalya'da basladi. Okul binalarinda müdür, müdür yardimcisi ve idarecilerin kendileri için kullandiklari odalar tekrar tanzim edilip eski projedeki haline döndürülüyor. Antalya'da 470 derslik kazandik. Yeni uygulama ile her il düzeyinde okul okul gezilip okulun ilk yapilis projesine uygun hale getirip derslik kazanacagiz" diye konustu.
Siniflarin müdür odasi olarak kullanilmasina son verilmesini kesin bir dille isteyen Bakan Dinçer, tüm okullara su talimatnameyi gönderdi:
“Egitim yapilan ihtiyaç programlarinda ve Bakanligin tip projelerinde esas alinan ölçüye uygun olarak idari bürolar 16'metrekare'den müdür odalari ise 32 metrekareden büyük olmayacak. Idari bürolar tek odada toplanacak ve müdür yardimcilari gerektiginde birlikte ayni odayi kullanacak. Il müdürlükleri ve bakanlik denetmenleri, 7 Mayis 2012 tarihine kadar okullardaki amaç disi kullanilan derslikleri tespit ederek bakanliga bildirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284