Muhasebeci Ve Mali Müsavirler KMÜ Ögrencileriyle Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Gençlik Merkezim Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Muhasebeci ve Mali Müsavirler Tanitim Etkinligi’ düzenlendi. Mali Müsavirler Odasi Baskan Yardimcisi Umut Aydin, Saray Holding Europa Birim Müdürü ve Yeminli Mali Müsavir Bilal Aydin, Yeminli Mali Müsavir Ahmet Aydin ile Bagimsiz Denetçi ve Yeminli Mali Müsavir Abdulkadir Aydin’in konusmaci olarak yer aldigi panele çok sayida ögrenci katildi.

Muhasebeci Ve Mali Müsavirler KMÜ Ögrencileriyle Bulustu

Alanimda Egitimler Projesi kapsaminda düzenlenen Muhasebede Kariyer adli egitim dizisinin ilki olan panelin açilis konusmasini Gençlik Merkezim Ögrenci Toplulugu Baskani Mehmet Alp yapti. Alp konusmasinda topluluk faaliyetleri hakkinda bilgi vererek katilimcilara tesekkür etti.
Mehmet Alp’in ardindan söz alan Umut Aydin sekiz haftalik bir programin ilk ayagini gerçeklestirdiklerini belirterek, aile bireyleri olarak katildiklari panelde gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarini söyledi. Umut Aydin, meslegin gelisim sürecinden bahsederek tesebbüslerin olaylarin akisina çare bulmak amaciyla gelistirildigini ifade etti ve “Ülkemizde muhasebenin belli bir nizama baglanmasi 80’li yillari bulmustur. Fakat muhasebe konusu ülkemizde genel muhasebe ve ticari muhasebe ile sinirli kalmistir.” dedi.
Ahmet Aydin ise mali müsavirlik yasasi hakkinda bilgi vererek yasinin gerekliliklerini anlatti. Ahmet Aydin, ögrencilere “Sizlerin sayesinde egitim seviyesi yükselecek ve meslegimiz daha güzel yerlere ulasacak. Alanimiz zevkli bir alandir fakat çok büyük fedakârlik ister. En büyük amacimiz kamu yönetimidir ve tarafsizlik esasina uygun olarak çalismamiz gerekiyor. Sizin gibi üniversite mezunlarinin aramiza katilmasiyla birlikte bu meslegin daha kaliteli ve daha anlasilir bir hale gelecegini umut ediyorum.” diye seslendi.
Bilal Aydin ise özel sektörde muhasebecilik yapanlar ve kamuda muhasebecilik yapanlarla ilgili tecrübelerini paylasarak, “Muhasebe, kurum veya kurulusun kapisindan giren ve çikan bütün alim-satim islemlerini kapsar. Özel sektörde çalisanlar en alt kademeden baslayarak isin mutfaginda yetisir. Kamuda çalisan muhasebeciler belli bir seviyeden baslayarak bu görevi sürdürür. Serbest muhasebeciler ise sadece faturalar üzerinden hareket eder. Mezun olduktan sonra özel sektörde çalismanizi tavsiye ederim. Çünkü özel sektör sizi gelecege daha iyi hazirlar.” diye konustu.
Son olarak söz alan Abdulkadir Aydin ise uzun yillar bu meslegin içinde oldugunu vurgulayarak meslek yasasindan bahsetti. Abdulkadir Aydin bu meslekte basarili olmak isteyenlerin öncelikle meslekle ilgili her seye hâkim olmalari gerektiginin altini çizerek ögrencilere “Sabir, devamlilik, samimiyet, ise sarilmak, isini kendi isinmis gibi görmek bu meslegin olmazsa olmazlari ve ayni zamanda basarinin anahtari.” seklinde tavsiyelerde bulundu.
Ögrencilerin sorularinin cevaplandirilmasinin ardindan plaket takdimi ile etkinlik sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284