Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden Tübitak Başarısı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Mezuniyet Proje Dersi kapsamında gerçekleştirmiş olduğu TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B proje başvuruları kabul edildi.

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden Tübitak Başarısı

KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisinin (PTTO) de yazım sürecinde destek verdiği projelerin üniversite-sanayi işbirliği ve Ar-Ge alanında önemli bilimsel çıktılar üretmesi bekleniyor. 
TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında kabul edilen ve NEFAMAK Ar-Ge Merkezi ile işbirliği içinde yürütülen ilk projede Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Hüseyin Türe proje yürütücülüğü görevini üstlenirken projenin akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı yaptı.
TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında kabul edilen diğer projede esi DÖHLER Gıda Ar-Ge Merkezi ile ortak çalışma yürütüldü. Proje yürütücülüğünü Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Merve Şahin’in yaptığı çalışmanın akademik danışmanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Koyuncu yaptı.
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında kabul edilen iki farklı projede ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Fatih Özer, Enes Düzen ve M. Mücahit Özçelik proje yürütücülüğünü üstlenirken öğrencilerin akademik danışmanlığını ise Doç. Dr. Ahmet Kayabaşı yaptı.
Projeleri TÜBİTAK’ta kabul gören öğrenciler KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Üner ile bir araya geldiler. Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Cesur, Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selami Balcı ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı’nın da yer aldığı görüşmede öğrenciler ve öğretim üyeleri projeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284