Mülteci Eğitiminde Farklı Uygulamaları Görmek İçin Hollanda’ya Gidiyorlar

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Avrupa Birliği Projeleri 2017 yılı teklif çağrısı döneminde hibe almaya hak kazanan Kağıttan Kayıklar Projesinin eğitim heyeti İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti. 

Mülteci Eğitiminde Farklı Uygulamaları Görmek İçin Hollanda’ya Gidiyorlar

Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında Türkiye geneli 113 proje arasına girerek projeler konusunda başarılı çalışmalara imza atan Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kağıttan Kayıklar adlı projesiyle hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu koordinesinde 14 okuldan toplamda 21 öğretmenle Hollanda’nın Amsterdam şehrinde 10 gün süreyle mülteci öğrencilerin eğitimi konusunda seminer ve faaliyetlere katılacak heyet, Hollanda’daki eğitim uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı bulacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü olarak önemli bir projeye imzaya attıklarını belirterek projenin mülteci öğrencilerin eğitiminin ele alınması açısından önem teşkil ettiğini ifade etti. Kuntoğlu, “Türkiye mülteciler konusunda temel ihtiyaçların karşılanmasının yanında sağlık ve sosyal alanda yaptıklarıyla örnek bir ülkedir.  Yapmış olduğumuz çalışmalarla bu projede yer alan eğitimcilere tecrübelerimizi aktaracağız. Sahip olduğumuz köklü medeniyetimizden bizlere miras kalan insani değerlerimizi, renk, dil, din, ırk ve coğrafya gözetmeksizin dünya insanlarıyla buluşturuyoruz.” dedi.

Projenin amacından da bahseden İl Müdürü Kuntoğlu, mültecilerin eğitimi konusunda Avrupalı meslektaşlarıyla görüş alışverişlerinde bulunacaklarını söyledi. Kuntoğlu, “Avrupa Birliği projelerinin asıl gayesi güzel örnekleri yerinde görüp ülkemize taşınmaktır. Daha önce Avrupa projeleriyle çeşitli ülkelere gidip eğitim sistemlerini yerinde inceleyen öğretmenlerimiz ülkemize döndüğünde farklı kazanımlar elde ederek okullarında güzel etkinliklere imza attılar. Bizim öğretmenlerimizden de istediğimiz bu, yani güzel örnekleri okullarına taşımasıdır. Bu proje ilimize fayda olarak geri dönecektir” diyerek konuşmasına son verdi.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284