Ödüller Sahiplerini Buldu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyetinin işbirliğinde çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ´´Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek´´ projesi kapsamında, ´´Bağımlılık´´ konulu yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramak, çocuk ve gençlerin daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak, yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini artırmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ´´Bağımlılık´´ konulu yarışmanın ödül töreni Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı.

“Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Eylül ayında faaliyete geçecek”

Programın açılış konuşmasını Türkiye Yeşilay Derneği Şube Başkanı İhsan Duru yaptı. Yeşilay Derneğinin Karaman Şubesini geçen yıl açtıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan İhsan Duru, Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) Eylül ayında faaliyete geçeceğini söyledi. İhsan Duru, “YEDAM’da psikologlar, sosyologlar ve halkla ilişkiler uzmanları olacak. Bağımlı çocuklarla ve aileleriyle görüşerek onlara rehberlik etmeye çalışacağız. YEDAM’ın açılmasıyla birlikte hem üniversiteyle hem de Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapacağız. Derneğimizin ülke çapında düzenlediği yarışmayla bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştık. İnşallah daha güzel çalışmalara imza atacağız. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve korumak için elimizden geleni yapacağız. Yarışmada derece alan öğrencileri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“En önemli stratejik gücümüz gençlerimiz”

Türkiye Yeşilay Derneği Şube Başkanı İhsan Duru’nun ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, Yeşilay’ın önemli bir kurumsal dernek olduğunu belirterek derneğin Karaman şubesinin açılmasının bağımlılık türleriyle mücadele açısından önemini belirtti. Abdurrahman Kurt, “Bizim en önemli stratejik gücümüz gençlerimiz. Neslimizi tehlikeye atacak riskleri bertaraf edemezsek bu gücümüz en önemli sorunumuz haline gelir. Açılacak olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile Karaman’da gençlerimizin zararlı alışkanlardan korunması ve kurtulması için Müdürlüğümüzle faydalı çalışmalar yapacağız. Bugün Yeşilayın çalışmalarına farkındalık oluşturmak adına farklı kategorilerde düzenlenen yarışma ile öğrencilerimiz eserler ortaya koydu. İl düzeyinde dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, Eylül ayında gerçekleşecek Türkiye değerlendirmesinde kendilerine başarılar diliyorum.” diye konuştu

Konuşmaların ardından program, ilkokullar düzeyinde edebi kategoride birinci olan Yılmaz Babaoğlu İlkokulu öğrencisi Emine İrem Çevik, ortaokullar düzeyinde edebi kategoride birinci olan 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatma Rana Aydın ve lise düzeyinde edebi kategoride birinci olan 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Zehra Aytekin’in eserlerini okuması ile devam etti.

Öğrenciler tarafından okunan şiir ve öykünün ardından ödül törenine geçildi. ´´Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek´´ projesi kapsamında, ´´Bağımlılık´´ konulu yarışmada dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, Türkiye Yeşilay Derneği Şube Başkanı İhsan Duru ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca tarafından verildi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler Eylül ayında İstanbul’da yapılacak olan büyük ödül törenine katılmaya hak kazandılar. Ödül töreni günün anısına çekilen toplu fotoğraflar sonrası sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284