Ögrenci Meclis Baskanligi Seçimi Yapildi

Milli Egitim Bakanligi Talim ve Terbiye Kurulu Baskanliginca 2004 yilinda uygulamaya konulan “Demokrasi Egitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsaminda Ilimizde yapilan merkez ilçe seçimlerini Fatih Anadolu Lisesi ögrencilerinden Yunus Can 22 oy alarak kazandi.

Ögrenci Meclis Baskanligi Seçimi Yapildi
Karaman Istiklal Ilkögretim Okulu Konferans Salonu’nda yapilan seçime Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam, okul meclis baskanlari ve ögretmenler katildi.
Seçimden önce bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam; “Demokrasi artik olmazsa olmazlarimizdan, demokrasi olmayan bir ülkede kalkinmadan ve insan haklarinda asla bahsedilemez. Öyleyse demokrasiyi biz okullarda iliklerimize kadar isleyerek ögrenecegiz. Bu seçimlere bu asamalardan bir tanesi yapilan seçim sonucunda bir arkadasimiz Merkez Ilçe Baskani olacak. Simdiden bütün katilanlara basarilar diliyorum” dedi.
Okul Baskanlari, tek tek söz alarak hedeflerini, yapmak istediklerini kisa konusmalarla anlattilar. Daha sonra 52 okul meclisi baskani, Karaman Merkez Ilçe Ögrenci Meclisi Baskani'ni belirlemek için sandik basina gitti. Baskanlik için 5 aday yaristi. Oylamada, fatih Anadolu Lisesinden Yunus Can 22 oy alarak birinci oldu.
Kendisini seçtikleri için herkese tesekkür eden Yunus Can: “Ögrenci arkadaslarimizin dogru tercih yaptiklarina inaniyorum çok fazla konusmak istemiyorum; çünkü artik konusma zamani bitti çalisma zamani basladi” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284