Öğrenciler Bilim Fuarları İle Projelerini Sergilediler

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlayan 4006 Bilim Fuarlarında öğrenciler projelerini görücüye çıkardı.

Öğrenciler Bilim Fuarları İle Projelerini Sergilediler

TÜBİTAK tarafından finanse edilen öğrencilere araştırma alışkanlığı kazandırmak, bilimsel araştırmanın yöntem ve tekniklerini öğreterek geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlayan 4006 Bilim Fuarlarında öğrencilerin proje çalışmaları ortaokul ve liselerin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İlk olarak İmaret Ortaokulunda gerçekleştirilen bilim fuarının açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, bilim fuarlarının önemine dikkat çekerek araştırmanın, üretmenin ve ortaya bir ürün çıkarmanın bilim fuarlarıyla temelinin atıldığını ifade etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından proje çalışmalarını yakından inceleyen İl Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ile beraberindekiler proje çalışmalarını gerçekleştiren öğrencilerden ve danışman öğretmenlerden bilgiler aldı.

Ardından Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılışı yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına da katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan ve davetlilerle birlikte bilim fuarlarının açılışını yaptı.

Okullarda açılan fuarlarda öğrencilerin matematik, kimya, edebiyat, biyoloji, teknoloji tasarım, yazılım, sosyal bilimler ve dil bilimleri alanlarında hazırladığı projeler sergilendi.

Birbirinden farklı projelerle öğrencilerin hayallerinin ve üretme yeteneklerinin ürünü olan eserlerin sergilendiği çalışmalardan bir diğeri de Fatih Anadolu Lisesinde yapıldı. Misafirlerin ilgiyle bilgi aldıkları projeler hakkında öğrenciler misafirlere bilgilendirmelerde bulundu.

2019-2020 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek projelere ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yapılan bilgilendirmelerde gelecek yıl için TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları başvuruların 26 Kasım- 30 Aralık tarihlerinde yapılabileceği bilgisi verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284