Öğrenciler Evdeki Atıkları Geri Dönüşümle Eğlenceye Çevirdiler

Siyahser İlkokulu tarafından hazırlanan, öğrenci ve velilerin iş birliği ile hayata geçen "Bi Düşün Belki Dönüşür" (Thınk About Oy Maybe I Can Recycled) isimli e Twinning projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında Okul Müdürü Abdullah Kırıt ve Okulöncesi Öğretmeni Zehra Abanoz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'a bilgi verdiler.

Öğrenciler Evdeki Atıkları Geri Dönüşümle Eğlenceye Çevirdiler

Siyahser İlkokulu okulöncesi öğrencileri, "Bi Düşün Belki Dönüşür" (Thınk About Oy Maybe I Can Recycled) isimli eTwinning projelerinin etkinliklerini, COVİD-19 salgın sürecine rağmen evlerinden aileleriyle birlikte başarıyla yürütmeye devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret ederek projenin içeriğine ilişkin bilgiler veren Proje Koordinatörü Zehra Abanoz projenin amacının okulöncesi öğrencilerinde çevre bilincini oluşturarak tüketen değil üreten bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Zehra Abanoz, "Türkiye, Romanya, Portekiz, İspanya ve Arnavutluk'un yer aldığı projede velilerimizin iş birliğiyle yaptığımız etkinliklerle ailelerin çocuklarıyla verimli zaman geçirmesine olanak sağlandı. Öğrencilerimiz atık malzemeleri değerlendirerek yeni etkinlik materyallerine dönüştürdüler. Kısacası tüketen değil üreten bir nesil için kapı aralamış olduk" dedi.

Hazırlanan projede emeği geçenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, dünyadaki kaynakların sınırlı olduğunun altını çizerek atık maddelerden yeni materyallerin oluşturmasının öğrencilerde çevre bilincinin uyandırılmasında büyük bir farkındalık oluşturduğunu ifade etti.  Çalışkan, gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirasın temiz ve sağlıklı bir dünya olduğunu vurgulayarak bunun için geri dönüşün ve enerji kaynaklarının verimli kullanımı ile yenilenebilir enerjiye dönük çalışmalara yönelik küçük yaştan itibaren bilinç oluşturmanın önemine değindi. Projede emeği geçen öğretmen, veli, öğrenci ve okul yöneticilerine teşekkür eden İl Müdürü Çalışkan, uzaktan bağlantı aracılığıyla gerçekleştirilen öğrenci buluşmasına katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284