Öğrenciler Hücreleri Ve Mikroorganizmaları İnceledi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi tarafından öğrencilere mikroskopta bitki hücresi inceleme ve mikroorganizma tanıtımı yapıldı.

Öğrenciler Hücreleri Ve Mikroorganizmaları İnceledi

Öğrenciler açısından merak uyandıran ve ilgiyle takip edilen etkinlikte öncelikle mikroskopla stoma ismi verilen hücre incelendi, daha sonra kan hücrelerindeki alyuvarlar ve son olarak da paramesyum isimli terliksi hayvan tanıtıldı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Arş. Gör. Muhammed Doğan, öğrencilerin hepsinin mikroskopla çalışma imkânı bulamadıklarını, bu yüzden de ilgi duyanlara böyle bir imkan sunmak istediklerini belirterek etkinliğe katılan öğrencilere ve üniversite personeline teşekkür etti.

Arş. Gör. Muhammed Doğan etkinliğin verimli geçtiğini sözlerine ekleyerek şöyle konuştu: “Mikroskoplar altında öncelikle bitkilerde bulunan stoma hücresini inceledik ve görevlerini tanımladık. Stoma, açılıp kapanma özellikleri ile bitkideki terlemeyi ve gaz değişimini kontrol eden hücre türleridir ve bitkiler için hayati görevleri vardır. Daha sonra kan hücrelerinden olan alyuvarların (eritrositler) gösterimi ve tanıtımını yaptık. Kanda en fazla bulunan bu kırmızı renkli kan hücreleri dışarıdan alınan oksijen gazını hücrelere, hücrelerde oluşan karbondioksit gazını akciğerlere taşımaktadır. Son olarak da paramesyum denilen ve tek hücreden oluşan mikroskobik bir organizmayı tanıttık. Terliksi şeklinden dolayı terliksi hayvan ismi verilen bu organizma tatlı su birikintilerinde ve havuzlarda yaşamaktadır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284