Öğrencilerden Ankaraya Teknik Gezi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri Ankara’daki kurum ve kuruluşlara teknik ziyarette bulundular.

Öğrencilerden Ankaraya Teknik Gezi

Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmalarının yanı sıra finans alanındaki kariyer fırsatlarını yerinde inceleme fırsatı bulmaları amacıyla düzenlenen gezide öğrenciler ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ettiler. TBMM’nin kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgi alan öğrencilerin bir sonraki durağı ise Anıtkabir oldu.

TBMM ve Anıtkabir'in ardından finans piyasalarını düzenleyici ve denetleyici kurumlardan birisi olan Sermaye Piyasası Kurulunu ziyaret eden öğrenciler burada Sermaye Piyasası Kurulu Eğitim Grup Başkanı Oğuz Altun'dan kurumun işleyişi hakkında bilgi aldılar. Oğuz Altun öğrenciler için hazırladığı sunumunda finans piyasalarında düzenleyici ve denetleyici kurumlara duyulan ihtiyaç, Sermaye Piyasası Kurulunun faaliyet, görev ve sorumlulukları ile teşkilat yapısı, Türkiye’deki ve dünyadaki finans piyasaları ve Sermaye Piyasası Kurulunun sunduğu kariyer fırsatları hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktardı.

Öğrenciler daha sonra rehber eşliğinde Türkiye İktisadi Bağımsızlık Müzesini gezdiler. Türkiye İş Bankasının 3. Genel Müdürlüğü olarak hizmet vermiş olan müzede öğrenciler Türkiye iktisat tarihine ve Türk bankacılığına yakından tanıklık eden Türkiye İş Bankasının kuruluşundan günümüze kadar geçirmiş olduğu dönüşümleri yakından inceleme fırsatı buldular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284